You are currently viewing Konte tera veliku zvezdu kluba!

Konte tera veliku zvezdu kluba!

Nekada velika nada svetskog fudbala se nalazi dugo vremena već u nemilosti menadžera Totenhema Antonija Kontea!

Sada je gotovo sigurno da će igrač veznog reda „pevaca“ Dele Ali napusti London u zimskom prelaznom roku. Dvadesetpetogodišnji igrač je već nekoliko sezona bleda senka sebe sa početka karijere, nije igrač koji doprinosi rezultatima Totenhema, zbog čega je izgubio i mesto u reprezentaciji Engleske.

Dele Ali je u Premijer ligi nastupio u samo tri navrata nakon što je upravljačku palicu preuzeo Antonio Konte, pa je jasno kako temperamentni Italijan ne računa na njega u nastavku sezone.

Podsećanja radi, Ali je bio jedan od ključnih igrača Spursa u vreme Maurisija Poketina u klubu, što mu je i donelo nagradu najboljeg igrača Premijer lige u sezonama 2016. i 2017.

Međutim, nakon što je Poketino otišao iz kluba, njegova je karijera krenula silaznom putanjom. Dolaskom Kontea postalo je jasno kako Ali, koji očito nije u potpunosti posvećen fudbalu, nema šta više tražiti u Tottenhamu.

Uprkos svim problemima, interesa za njegovim uslugama ne manjka. Čelnici Totenhema bi ga najradije odmah prodali, ali su spremni i za mogućnost pozajmice do kraja sezone uz obavezni otkup ugovora.

Navodno je najveći interes pokazao Njukasl , iako se u italijanskim medijima piše o zanimanju zasad neimenovanog velikana iz Serije A. Navodno su u Totenhemu puno otvoreniji za tu opciju iz Italije, jer ne žele pojačavati ligaškog rivala.