You are currently viewing Korona kvari pripreme za Evropsko prvenstvo: Još četvorica rukometaša imaju pozitivan test
Foto: screenshot/youtube.com/Rukometni savez Srbije

Korona kvari pripreme za Evropsko prvenstvo: Još četvorica rukometaša imaju pozitivan test

Rukometni savez Srbije saopštio je da su na redovnom testiranju reprezentacije otkrivena nova četiri pozitivna rezultata na korona virus.

Muška seniorska reprezentacija nalazi se na pripremama za Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

Pozitivne nalaze dobili su Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović. Zaraženi članovi reprezentacije imaju blage simptome i trenutno se dobro osećaju.

– Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije, na čelu sa dr. Dejanom Stanojevićem aktivno je uključena u organizaciju načina rada i trenažnih aktivnosti reprezentacije shodno novim okolnostima. Trenažni proces naše selekcije je obustavljen u toku današnjeg dana do kompletnih kontrola kojima će biti podvrgnuti igrači i članovi stručnog štaba. U narednim danima u konsultacijama sa Evropskom rukometnom federacijom, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ biće oformljen plan nastavka i realizacije priprema naše rukometne reprezentacije – piše u saopštenju RSS.

Juče su pozitivne nalaze dobili su golman Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić.

Srbija prvu fazu takmičenja igra u grupi sa Francuskom, Ukrajinom i Hrvatskom.