You are currently viewing Korona protiv fudbala, problemi na ostrvu sa odlaganjem utakmica

Korona protiv fudbala, problemi na ostrvu sa odlaganjem utakmica

Premijer liga se nalazi u velikom problemu, zbog odlaganja sve većeg broja utamica, kao i manjka slobodnih termina za odigravanje.

U četvrtak je  održan odvojen sastanak sa trenerima i fudbalerima. Britanski mediji izveštavaju o velikom nezadovoljstvu igrača zbog zgusnutog rasporeda. U kratkom roku će morati da se odigra velik broj mečeva, a slobodnih dana za odmor je veoma malo.
Razlog za probleme sa odlaganjem je korona virus, koji u Britaniji ponovo porima ozbiljne razmere. Novi soj virusa, takozvani omikron, bukti ovm državom a obolelo je i sve više igrača. U septembru je odlučeno da klub koji ima na raspolaganju 14 spremnih igrača, mora da odigra utakmicu. U novim okolnostima, i ovaj broj  je za mnoge klubove teško obezbediti.
Povodom špekulacija da bi igrači mogli da stupe čak i u štrajk, u slučaju da se rešenje ne pronađe, oglasio se i Pep Gvardiola. On je izjavio da takva mogućnost postoji ali veruje da će se ipak izbeći takav epilog. Kako je istakao, zna šta ljudima na ostrvu znači fudbal u prazničnim danima, kao i da svi žele da igraju i žele da ljudi dolaze na stadione.
Treneri su tražili da se pojasni protokol o otkazivanju, jer žele da svi imaju iste uslove. Čuli su se i pojedini zahtevi za ukidanje dvomeča i revanša u kup takmičenjima, kako bi se oslobodilo što više termina.