You are currently viewing Koronavirus diktira nastavak prvenstva, neizvesno odigravanje mečeva 20.kola

Koronavirus diktira nastavak prvenstva, neizvesno odigravanje mečeva 20.kola

Posle dvonedeljne pauze, nastavlja se takmičenje u Italijanskoj Seriji A. Na žalost pandemija koronavirusa ne jenjava, tako da umesto radosti koju donosi fudbal, u žiži interesovanja su pozitivni kovid testovi igrača i članova stručnog štaba. Iz sata u sat, vesti su sve obeshrabrujuće, a odigravanje sve većeg broja utakmica je doveden u pitanje. Trenutna situacija je takva da se najverovatnije neće igrati mečevi Bolonja – Inter, Fiorentina – Udineze, Salernitana – Venecija i Atalanta – Torino. Lokalni Zdravstveni organi, Bolonje, Udina i Torina, zabranili su putovanje i naredili obavezan kućni karantin igračima koji su dobili pozitivan test. Salernitna će uložiti zvaničan zahtev za odlaganje jer nema trinaest spremnih igrača, koliko je neophodno za odigravanje utakmice.

Dakle, tek na sam dan odigravanja mečeva, znaće se koji timovi će odmeriti snage. naravno, sve u zavisnosti od rezultata narednih testiranja.
Inače, na redu je 20.kolo, a prvenstvenu trku za sada vodi Milanski Inter, branilac titule i tim koji je najviše pokazao u jesenjem delu prvenstva. Posbno finiš jeseni je bio uspešan za crno – plave, koji su sjajnom serijom pobeda stigli do čelne pozicije. Prvi pratilac je gradski rival, Milan, koji zaostaje četiri boda za Interom. Ova dva tima će po svemu sudeći biti jedini pretendenti za osvajanje skudeta, jer je bodovni zaostatak ostalih prilično veliki.
Za mesta koja vode u Ligu Šampiona naredne sezone, vodiće se neizvesna borba. Od trećeg do osmog mesta, razlika u bodovima je mala, tako da Atalanta, Napoli, Juventus, Roma, Fiorentina i Lacio, ravnopravno polažu pravo da izbore željeni plasman.
Da bi i naredne sezone igrali u društvu najboljih, do kraja će voditi borbu i brinuti o opstanku Venecija, Specija, Kaljari, Đenova i Salernitana. Poslednje tri od navedenih ekipa su u najtežem položaju, mada ovoj grupi timova bi lako mogli da se priključe Sampdorija i Udineze, u slučaju neke njihove serije loših rezultata.
U nadi da će fudbal sve manje zavisiti od upurnog virusa, i da će igračko umeće konačno postati jedina tema, očekujemo jedno uzbudljivo proleće, kada je u pitanju nadmetanje italijanskih ligaša.
Derbi kola je Juventus – Napoli, a ništa manje ubuđenja se ne očekuje ni u duelu između Milana i Rome.