You are currently viewing Kostelić sumirao učinak hrvatskih sportista u Pekingu: „Najveće adute omela je bolest“
Foto: instagram.com/ivicakostelic

Kostelić sumirao učinak hrvatskih sportista u Pekingu: „Najveće adute omela je bolest“

Legendarni hrvatski skijaš kaže da su na rezultat hrvatskih sportista u Pekingu i te kako uticala rigorozna pravila nametnuta usled pandemije.

– Možda je Vedran Pavlek rekao na jednom internom sastanku najbolje: Nismo se proslavili, ali nismo se ni osramotili. Moramo da znamo da je najveće adute bolest omela u pripremama i da su i Leona Popović i Filip Zubčić bili u karantinu neposredno uoči dolaska u Peking. Nisu se pripremili na način na koji je trebalo. Samuel Kolega je dobro odradio slalom, Matej Vidović nije ispunio svoja očekivanja, kao ni Zubčić – zaključuje Kostelić.

Za pripremu staza u Pekingu mahom je korišćen veštački sneg, što će se prema mišljenju Kostelića dalje odraziti na ukupni kvalitet nastupa sportista u budućnosti.

– Takvo je stanje u svetu da je takav sneg sve više prisutan. Pitanje je samo u kojoj meri je zastupljen na stazi, tako da ne bi bilo mnogo drugačije ni na nekim evropskim skijalištima. Verovatno ćemo imati sve više Igara sa sve više veštačkog snega – objašnjava Kostelić.

Zimske olimpijske igre u Pekingu verovatno će ostati upamćene kao poslednje na kojima je viđena alpska kombinacija.

– To je stvar koja mi je blizu srca i emotivno gledam na to. Veoma cenim tu discilinu i zaista, ako je to bila poslednja kombinacija na Olimpijskim igrama, to je bio nedostojan oproštaj od jedine „kraljevske“ discipline koja spaja skijanje kao sport – ističe Kostelić.