You are currently viewing Kovid redukovao finansije Partizana: Koliki je dug prema bivšim igračima?
Foto: twitter.com/KK Partizan NIS

Kovid redukovao finansije Partizana: Koliki je dug prema bivšim igračima?

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović sumirao je finansijsku situaciju u klubu koji poslednjih dana vodi teške bitke na dva fronta u želji da se domogne trofeja i Evrolige.

Proces finansijske konsolidacije jedan je od najvećih izazova za čelnika KK Partizan koji se pre više od četiri godine uhvatio u koštac sa problemima opasnim po egzistenciju velikog kluba.

U razgovoru za TV Tanjug Mijailović kaže da dug prema bivšim igračima trenutno iznosi oko 600.000 evra.

– Kada je 2018. godine napravljen reprogram celog duga samo iznos ka bivšim igracima je bio 3.400.000 evra. Poslednji presek rađen je u julu mesecu prošle godine i tada je dug bio oko milion. Od tada do danas je izmereno još 400.000 i taj ostatak od 600.000 evra moraće da se plaća ove sezone i naredne sezone. Ono što je najvažnije taj naš dug je prema kontrolom. Da nije bilo kovida i prekida sezone u martu, tog duga sada ne bi bilo jer mi značajan prihod imamo od ulaznica – objašnjava predsednik crno-belih.

Mijailović se osvrnuo i na dosadašnji tok sezone kojim je u globalu zadovoljan, podsetivši još jednom navijače Partizana da prisustvo Željka Obradovića ne treba da stvara euforiju.

– Navijači su u nekom trenutku pomislili da je sve gotovo na samom početku sezone. Jedna košarkaška sezona nije fakultetski ispit gde ga vi položite u jednom danu, završili ste posao i onda nastavite dalje. Dakle, sezona je dosta duga, sezona je izazovna. Tu je i kovid, tu su i razne povrede. Utakmica je puno, puno je i putovanja. Sezona dugo traje, a mi smo na njenoj polovini. Drugi smo u ABA ligi, drugi smo u Evrokupu. Nismo ocekivali da cemo dobiti sve utakmice do polovine sezone. Neke smo mogli da dobijemo, neke jednostvano nismo mogli – zaključuje Mijailović.