You are currently viewing Krajinović preko trnja do drugog kola!

Krajinović preko trnja do drugog kola!

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo turnira u Dubaiju. Na startu takmičenja posle preokreta je savldao Maleka Džazirija iz Tunisa sa 6:7 ,6:2, 6:4.

Filip je do trijmfa nad 297. igračem sveta došao posle dva sata i 20 minuta. Imao je Srbin set loptu u prvom setu koju nije uspeo da iskoristi zbig čega je set otišao u taj brejk koji Krajinović gubi.

Početak je obećavao sasvim drugi scenario.  Krajinovićje sjajnos počeo meč, pa je uz brejk poveo 3:0. Međutim, nije odustajao teniser iz Tunisa, pa je brzo vratio izgubljeno i izjednačio na 3:3. Gemovi postaju sve duži servise Džazirija, imao je Srbin i jednu set loptu u desetom gemu. Ipak, posle svega je odlučivao tajbrejk. Tunišanin je brzo stigao do 6:3, a iskoristio je drugu set loptu.

Sigruniji je bio Srbin u nastavku meča. Lako je dobijao gemove na svoj servis a napravio je i dva brejka, pa je lako dobio drugi set.

Duel se nastavio u ujednačenom ritmu. Oba tenisera su dobro servirali. Nešto duže je trajao osmi gem, kada je Krajinović ubacivao lopticu u igru, ali ga je dobio srpski teniser. Odmah potom je Krajinović prebacio pritisak na rivala, te posle velike borbe napravio brejk. Na svoj servis je stigao do meč lopti, a realizovao je drugu.

Sledeći rival Filipa Krajinovića biće pobednik duela Karacev – Mekdonald.