You are currently viewing Lalatović: Stanojević preporodio Partizan, on je najbolji trener!

Lalatović: Stanojević preporodio Partizan, on je najbolji trener!

Uoči susreta sa Partizanom u nedelju od 15:30, trener Radničkog iz Kragujevca je hvalio svog kolegu, pohvalio Partizan i njegovu igru.

,,Želim da čestitam Partizanu na utakmici u Pragu i pobedi nad Spartom. Odigrati na takav način i pobediti, to samo govori da moji igrači i ja moramo da imamo veliki oprez na stadionu JNA u nedelju. Partizan je okupio veliki broj kvalitetnih igrača. Sale Stanojević je preporodio klub. Prava su takmičarska ekipa, u svim delovima tima. Stvarno su dobri, snažni i brzi. Nije ni čudo što su prvi na tabeli. Za mene je Sale Stanojević najbolji trener u Superligi, to pokazuju rezultatu koje pravi sa svojom ekipom“, rekao je Lalatović.

Lalatović je govorio o Radničkom i trenutnom stanju na tabeli. Nenad dodaje da se ne boji i da je ponosan što je trener Radničkog.

„Očekuje nas teška utakmica. Mi smo poslednji na tabeli. Ne mogu ja da pretim. Možda bih i mogao da sam došao ranije, da sam doveo tri do četiri igrača, da je Radnički jači. Ovako, zatekao sam igrački sastav kakav imamo, sa kojim sam ja zadovoljan. Želeo sam još trojicu igrača, klub je pregovarao sa njima, ali su se oni uplašili. Valjda zato što smo poslednji i što su imali bojazan da ispadnu iz lige. Plašili su se neuspeha. Ja se ne bojim! Ponosan sam što sam trener Radničkog. Svestan sam da ne možemo ostati u ligi direktno, ali se nadam da taj cilj možemo ostvariti kroz baraž“, kaže Lalatović.

Lalatović ističe da zna kako se pobeđuje Partizan, veruje u čuda iako su oni u punom zaletu.

„Protiv Partizana idemo da se pokažemo u što boljem svetlu. Oni su, sada posle Češke, puni snage i elana. Mi smo nažalost u prvom kolu izgubili od Proletera koji je dobar i kvalitetan tim. Igračima sam rekao da na toj utakmici nemaju šta da izgube, već samo da dobiju. Pa, ako se desi neko čudo. Svestan sam da je Partizan kvalitetniji, ali ovo je fudbal, ne pobeđuje uvek bolji. Ako neko čudo bude uz nas, ako igrači ispoštuju sve ono što budem tražio od njih… Znam kako se pobeđuje Partizan! Ali, za to morate da imate kvalitet, ali i sreću tog dana. Nama će biti potrebna sreća ako želimo da iznenadimo Partizan. Biće veoma teško, Partizan je apsolutni favorit. Na papiru jeste, a na terenu ćemo videti“,zaključio je trener Radničkog 1923.