You are currently viewing Lazetić ide iz Milana? „Dečak mora da se prilagodi drugačijem šampionatu“
Foto: instagram.com/lazzetic

Lazetić ide iz Milana? „Dečak mora da se prilagodi drugačijem šampionatu“

Iako je Milan Marka Lazetića doveo kao napadača koji pretenduje da dođe do neverovatnih postignuća, jasno je da je još uvek naš fudbaler daleko od startne postave.

Trener Stefano Pioli mu još uvek nije ukazao ni minut na terenu jer smatra, kao uostalom i drugi sportski direktori Paolo Maldini i Riki Masara, da je još uvek rano za Lazetića.

Očigledno je da 18-godišnji napadač još uvek nije spreman za Seriju A. Smatraju da nije navikao na takav nivo pošto je Super liga daleko ispod u odnosu na snagu šampionata u Italiji.

„On je mlad dečko sa jakim potencijalom i imamo mnogo vere u njega. Ipak, moramo da budemo svesni da je to dečak koji mora da se prilagodi drugačijem šampionatu tako da ne smemo da povećavamo pritisak. Očekivanja od njega su prevelika. Ima kvalitete i uvereni smo da će moći da da svoj doprinos, ali su potrebni strpljenje i mir. Trenira, ali sa druge strane treba imati na umu i da je došao iz pauze u prvenstvu tako da mora prvo da podigne kondiciju. Biće vremena i prostora i za njega“ rekao je nedavno Masara.

Lazetića će narednog leta poslati negde na pozajmicu. U opticaju su dva kluba.

Naime, naš Lazetić bi mogao da pristupi Kremonezeu ili Monci, članovima Serije B, a upravo se obe ekipe bore za promociju u elitni rang italijanskog fudbala.

Rezultati ta dva kluba biće presudni da uprava Milana odluči gde će poslati Lazetića za koga žele da igra samo u Seriji A.

Monca ima malo bolju reputaciju s obzirom da se na čelu nalazi Silvio Berluskoni (bivši predsednik Milana), dok je sportski direktor iskusni Adrijano Galijani koji je slavu stekao takođe u Milanu.