You are currently viewing Legenda na stupu srama, da li je ovo zaslužio?
foto:Instagram Timoscuk

Legenda na stupu srama, da li je ovo zaslužio?

Bivši ukrajinski kapetan i igrač sa najviše nastupa za Ukrajinu (144) Anatolij Timščuk izbrisan je iz registra igrača ukrajinske reprezentacije.

Pomoćni trener u ruskom Zenitu, nakon što je odbio napustiti Rusiju obrisan je iz registra igrača ukrajinske reprezentacije. Odluku je donio nogometni savez Ukrajine, a na službenim stranicama saveza objavili su i to da će Timoščuk biti sankcioniran zbog suradnje sa okupatorima. Osim što su mu izbrisani svi trofeji i nastupi za reprezentaciju, ostao je i bez trenerske licence.

Mnogi poznati sportaši iz Ukrajine su ga prozivali zbog odluke da ostane u Rusiji, međutim Timoščuk se oglušio na prozivke. Ponajbolji ukrajinski nogometaš, Atlantin igrač Ruslan Malinovskij je izjavio: „Ne znam što je s Timoščukom, trebate pitati njega. Teško je to komentirati, ali je čudno. Mislim da nije ispravno. On 100 posto više nije niti će ikad biti legenda ukrajinskog nogometa. Njegova postignuća sada su zaboravljena.“

Nekadašnji suigrač iz reprezentacije Jevgenij Levčenko mu je poručio: „Timo, zašto si to napravio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš šutjeti i nastavljati raditi ondje? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pjevali himnu, slavili i tugovali. Kako možeš živjeti s tim?“

Predsjednik ukrajinskog prvoligaša Ruha Grigorij Kozlovskij je za njega rekao: „Jednom je to rekao Ševčenko, prijateljska gnjida je gora od neprijateljske uši. On je ukrajinska gnjida. Kaže se da vam s takvim gnjidama neprijatelji nisu potrebni.“ – oštar je bio Kozlovskij.