You are currently viewing Legenda vaterpola odlazi iz kluba: Novi Beograd ostao bez trenera
Foto: facebook.com/VK Novi Beograd

Legenda vaterpola odlazi iz kluba: Novi Beograd ostao bez trenera

Trener VK Novi Beograd Vladimir Vujasinović podneo je ostavku na ovu funkciju.

Proslavljeni reprezentativac i bivši kapiten VK Partizan u otvorenom pismu obrazložio je svoju odluku.

– Poštovani, želim danas da obavestim i javnost, na isti način na koji sam to juče uradio sa upravom vaterpolo kluba Novi Beograd, a to je da podnosim neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe, isključivo i jedino zbog očekivanja i rezultata, koji pre svega, ne zadovoljavaju moje lične trenerske i sportske ambicije – navodi Vujasinović i dodaje:

– Kao neko ko je kao igrač, a i kao trener, uvek imao najviše sportske ciljeve, ne mogu da budem zadovoljan onim što je moja ekipa pokazala i što je u dosadašnjem toku takmičenja, na četiri fronta i ostvarila. Želim igračima i ekipi mnogo sreće u daljem toku sezone, a iskreno se nadam se da će ova moja ostavka uspeti da ih sve protrese i probudi iz stanja u koje su upali i iz kog im od srca želim, da što pre izađu.

Još jednom se zahvaljujem svim igračima i stručnom štabu na saradnji i želim im mnogo sreće i uspeha u daljem toku svih takmičenja – zaključuje Vujasinović.

Ekipa Novog Beograda ambiciozno je startovala u novoj sezoni započeviši borbu za četiri trofeja. Novi Beograd je nedavno izgubio u finalu Kupa od kragujevačkog Radničkog, a ostavka je usledila posle novog poraza od iste ekipe, ovoga puta u Regionlnoj ligi.

Nakon saopštenja Vujasinovića usledila je reakcija kluba:

– Uprava vaterpolo kluba Novi Beograd juče je od strane našeg prvog trenera, Vladimira Vujasinovića, obaveštena da zbog ličnog nezadovoljstva ostvarenim rezultatima i neostvarenim sopstvenim očekivanjima, podnosi neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe.

Izuzetno nam je žao što nas je sve ovakva situacija zatekla u sred sezone i što ekipa nije uspela da ispuni očekivanja našeg proslavljenog trenera i velikog čoveka. Nadamo se da će Vlada Vujasinović ostati deo našeg kluba i nastaviti da radi na projektu pravljenja jednog od najboljih vaterpolo klubova na svetu, koji smo pre par godina zajedničkim snagama sa njim i započeli.

Njegovo znanje, iskustvo, ime i sve ono što je uradio u svojoj dosadašnjoj karijeri, bi nam mnogo značilo u daljem radu kluba i sigurni smo da bi sa neke druge važne pozicije u našem klubu, uspeo da nam pomogne da dovedemo klub na nivo koji smo zajedno pre par godina zacrtali. A to je sam evropski i svetski vrh.

Klub će pokušati da iz ove trenutne krize koju ima sa stručnim štabom, u prvom periodu, izađe uz pomoć trenera iz sopstvenog pogona i nadamo se da ćemo nakon svega biti još bolji i snažniji – navodi se u saopštenju predsednika Novog Beograda Nikole Malbaše.

Novi Beograd je trenutno prvi u nacionalnom prvenstvu sa skorom od devet pobeda iz isto toliko utakmica. U Ligi šampiona zauzima peto mesto grupe A sa tri pobede, dva remija i dva poraza.