You are currently viewing Legendarni Cvetković ponovo u Zvezdi

Legendarni Cvetković ponovo u Zvezdi

Vladimir Cvetković, legendarni košarkaški reprezentativac, a potom i direktor FK Crvena zvezda, koju je u tandemu sa Draganom Džajićem 1991. godine odveo do evropske i svetske titule, vraća se u Crvenu zvezdu.

Cvetković je dugogodišnji generalni sekretar fudbalske sekcije, a sada će  biti izabran za počasnog predsednika kluba s Malog Kalamegdana.

„Veliki Vladimir“, kako su mu navijači dali nadimak, košarkaško ime izgradio je na Malom Kalemegdanu gde je za 13 sezona osvojio dve nacionalne titule, jedan domaći kup. U crveno-belom dresu je odigrao svoju prvu i poslednju profesionalnu utakmicu.

Bio je i stalni član reprezentacije Jugoslavije skoro čitavu deceniju, i s njom osvojio četiri srebra – jedno olimpijsko, dva svetska i jedno evropsko.

Postavio je izuzetne standarde u svojoj karijeri, a od 1983. do 2001. obavljao je funkciju generalnog sekretara fudblaskog kluba. Za tih 18 godina crveno-beli su osvojili osam nacionalnih titula, dva kupa i najvredniji trofej u istoriji evropskog fudbala – Kup Evropskih Šampiona (današanja Ligu šampiopna) 1991. godine.

Posle nobelovca Ive Andrića, Vladimir Cvetković je prvi počasni predsednik u istoriji košarkaškog kluba. Njegov izuzetan doprinos sportu će se, ovom funkcijom, nastaviti.