You are currently viewing Lesor o porukama navijača: Koncentrisan sam samo na košarku!

Lesor o porukama navijača: Koncentrisan sam samo na košarku!

Francuski košarkaš Matijas Lesor je, po potpisivanju ugovora za Partizan izazvao lavinu komentara.

S obzirom da je za tim crveno-belih Lesor igrao u sezoni 2017/18, sada kada je prešao u suparnički tim, navijači su mu uputili gomilu negativnih komentara za koje je igrač dao zajedničko objašnjenje i komentar.

 

Najpre je objasnio da se tendencija ka Partizanu javila tokom letnje sezone. „Da, hteli su me tokom letnje pauze. Dugo sam imao ponudu na stolu, ali sam hteo da čekam do 16. decembra i kraja prelaznog roka u Evroligi kako bih dobro procenio sve opcije. Između evroligaških ponuda koje sam imao i dolaska u Partizan, ovo drugo mi je delovalo kao najbolja odluka za nastavak karijere“, rekao je Lesor.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

Povodom svog statusa i očekivanja u crno-belom timu, Francuz je izjavio: „Već imaju dobre igrače pod košem, ali mislim da ću moći da doprinesem nečim novim. Nemaju igrača mog stila, ja ću dodati nešto više“.

Na burne rekacije navijača povodom njegovog prelaska iz Zvezde u Patrizan, Matijas je staloženo odgovorio:

 

Dobio sam mnogo poruka navijača, ali ništa što bi poljuljalo moju odluku. Znao sam gde dolazim i šta će to prouzrokovati, ali koncentrisan sam samo na košarku. Nisam ni prvi ni poslednji igrač koji je to uradio. U ekipi su tu još dvojica (Kevin Panter i Nemanja Dangubić). Čak i ako su navijači ljuti, postoji poštovanje prema igračima. Mislim da nemam čega da se plašim osim što ću biti izviždan u mečevima sa Zvezdom. Derbiji će biti napeti, ali u svakodnevnom životu neće me napadati. Sve je to deo sporta“.

Za trenera Željka Mitrovića Lesor je imao samo reči hvale, a njegovu strogost je opisao kao neophodnost za uspeh tima. Svestan da se igračima potkradu greške, istakao je:

Ako napravim neku glupost, sigurno će vikati na mene. To je strogost koja je potrebna za osvajanje Evrolige devet puta. Njegova tehnika funkcioniše, dok ima trenera koji vrište na svoje igrače samo radi vrištanja, jer misle da bi mogli da budu kao on, ali to ne donosi rezultat. Po meni, Obradović liči na Zvezdana Mitrovića. Na terenu deluje zatvoren i tvrd prema svojim igračima, ali mislim da je veoma dobar čovek i otvoren, sa kojim može lako da se razgovara. On i Zvezdan su očigledno dva potpuno različita čoveka, ali su zahtevni prema svojim igračima i strogi na terenu. Igranje za Obradovića biće dobro za mene“.

Iako su navjači crveno-belih izrazili nezadovoljstvo, ekipa Partizana i navijači crno-belih su srdačno prihvatili dolazak Francuza.