You are currently viewing Levandovski začuđen postupkom Mesija: „Ne znam zašto nije glasao za mene“
Foto: instagram.com/fcbayern

Levandovski začuđen postupkom Mesija: „Ne znam zašto nije glasao za mene“

Napadač minhenskog Bajerna Robert Levandovski započeo je godinu priznanjem najboljeg fudbalera sveta po izboru FIFA za 2021. godinu.

U izjavi za poljski „Pilka Nozna“ Levandovski izražava čuđenje zbog odluke Lea Mesija da ne glasa za njega prilikom izbora u organizaciji FIFA.

Argentinac je na dodeli priznanja Zlatna lopta 2021. godine izjavio da je Levandovski trebalo da bude laureat za 2020. godinu, kada nagrada nije dodeljena zbog pandemije. Ipak, prilikom glasanja za najboljeg fudbalera po izboru FIFA, Mesi je glas dao saigražima iz PSŽ-a Nejmaru i Mbapeu, te napadaču Real Madrida Karimu Benzemi.

– Teško mi je da to shvatim. Glasao sam za njega, jer cenim sve što je uradio u 2021. godini, a naravno i ranije. Pomenuo je moje ime na ceremoniji dodele Zlatne lopte 2021. godine, pa ne znam zašto se njegov stav kasnije promenio. Međutim, on je svoju odluku doneo i ja je prihvatam – objašnjava Levandovski u razgovoru za poljski medij.

Levandovski je napravio komparaciju dve najvažnije nagrade u svetu fudbala i obrazložio zašto je nagrada FIFA objektivnija od „Zlatne lopte“, uprkos manjem prestižu.

– Za dodelu „Zlatne lopte“ glasaju samo novinari. Nema jasne provere koju bi dali sadašnji i bivši fudbaleri, kao i fudbalski stručnjaci. Kod nagrade FIFA glasaju profesionalci i novinari. Tu su kapiteni timova i selektori reprezentacija koji su pozvani da iznesu svoj stav, jer znaju za odricanja koje donosi svaka utakmica, rekord ili oporavak – navodi Levandovski.

Poljski napadač konstatuje da je „Zlatna lopta“ prestižnija nagrada, ali i da je veoma ponosan što je drugi put u nizu izabran za FIFA igrača godine, znajući koliki je trud uložio tokom proteklih godina.