You are currently viewing Lista najboljih i najgorih stadiona u Evropi: Evo gde je Maksimir
Foto: screenshot/youtube.com/GNK Dinamo Official TV

Lista najboljih i najgorih stadiona u Evropi: Evo gde je Maksimir

Navijači širom Evrope dali su ocene stadionima koje su posećivali u proteklom periodu. Na nepopularnoj listi nalazi se i stadion šampiona Hrvatske zagrebačkog Dinama.

Prikaz najboljih i najgorih stadiona dao je britanski sajt money.co.uk na osnovu recenzija posetilaca fudbalskih utakmica širom Evrope.

Na čelu liste najboljih fudbalskih objekata nalazi se stadion Borusije Dortmund – Signal Iduna Park prema TripAdvisoru ima prosečnu ocenu 4.5, a na Google 4.7.

Drugo mesto dele Santijago Bernabeu, Kamp Nou, stadion Totenhema i Nacionalni stadion u Bukureštu sa prosečnom ocenom 4,53.

 

Prvo mesto na listi najgorih stadiona zauzima igralište Empolija Karlo Kastelani sa ocenom 2,9. Sledi ga Dinamov Maksimir sa prosečnom ocenom 3,37, koliko ima i Balaidos u Vigu. Četvrti je Stadion Kralja Boduena u Briselu – 3,37, a peto mesto zauzima Koloseum Alfonso Perez na kojem igra Hetafe, sa prosečnom ocenom 3,43.

Još uvek se ne zna sudbina stadiona najznačajnijeg kluba u zemlji čija je reprezentacija bila finalista na prošlom Svetskom prvenstvu.