You are currently viewing Liverpul zove budućnost Barselone!

Liverpul zove budućnost Barselone!

Ono po čemu je Barselona oduvek bila poznata je njena omladinska škola! Iz je su su izašle veličine kao što su Mesi, Pike, Pujol, Ćavi, Injesta.

Od tada navijači Barse čekaju novi izdanak iz „La Masije“ koji će zablistati na „Kamp Nou“ i povesti klub u svetlu budućnost. Činilo se da je mlađani Gavi upravo to što se čekalo. Sa svoji 17 godina jedan je od najtalentovanijih igrača Evrope, standardan je u timu Ćavija Fernandeza, a za vikend je postigao i pogodak u derbiju protiv Atletika.

I sada bi Barselona mogla da ostane bez takovg bisera. Gaviju ugovor ističe za godinu i po dana i za sada nema naznaka da će biti potpisan novi. Zato se u trku za mladog igrača ubacio i Liverpul. Oni bi Špancu mogli da ponude ugovor o 6 miliona evra, što je duplo više od ugovora koji ima u Barseloni. On idoduše ma i klauzulu od oko 50 miliona evra koje vodeći engleski klubovi ne bi trebalo da imaju problem da plate.

Gavi je prve fudbalske korake napravio u betisu a već sa 11 godina dolazi u Barselonu.  Pre godinu dana je debitovao za drugi tim velikana, a onda letos posle samo par mečeva za rezerve dobio priliku da se nametne u pripremnom periodu. Kumana je prosto oduševio svojim partijama, a ništa ga manje ne voli ni Ćavi.

Za sada se mladi Gavi ne oglašava. Da li zato što mu je prioritet Barsa ili čeka konkretnu ponudu Liverpula ostaje da se vidi.