You are currently viewing Lukaku postao rekorder Premijer lige, u negativnom kontekstu!

Lukaku postao rekorder Premijer lige, u negativnom kontekstu!

Romelu Lukaku je postao neslavni rekorder Premijer lige na utakmici protiv Kristal Palasa, od kako Opta beleži statistiku od sezone 2003/4.

Belgijanac je imao najmanje šuteva lopte za čitavih 90 minut. On je imao samo 7 dodira sa loptom, dva u prvom i pet u drugom poluvremenu. Od ta dva dodira u prvom poluvremenu jedan je bio izvodjenje lopte sa centra. Taj ucinak je najmanji broj dodira sa loptom za igraca koji je odigrao citavu utakmicu od 90+ minuta.

Trener Čelsija Tomas Tuhel ističe da se ne treba smejati Romeluu Lukakuu.

„Šta da radim? Ne znam. Moramo da se nosimo s tim, te brojke svedoče određenim stvarima. Lukaku nije bio baš uključen u našu igru. Ponekad je tako sa napadačima ako nemaju dovoljno samopouzdanja. To nije ono što mi želimo ili ono što Romelu želi. Ali nije vreme da mu se smejemo i zbijamo šale na njegov račun. Treba da ga zaštitimo“, izjavio je Tomas Tuhel.

Lukaku je ove sezone na 17 mečeva Premijer lige postigao pet golova. Na ukupno 28 utakmica za ‘plavce’ upisao je 10 pogodaka i jednu asistencije. Čelsi ga je doveo iz Intera za 100 miliona evra.