You are currently viewing Maljković o produžetku ugovora sa KSS: Šta je presudilo da ostane u reprezentaciji?
Foto: facebook.com/Košarkaški savez Srbije

Maljković o produžetku ugovora sa KSS: Šta je presudilo da ostane u reprezentaciji?

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije ostaće na ovoj poziciji još najmanje dve godine.

Maljković je na pres konferenciji povodom produžetka saradnje sa Košarkaškim savezom Srbije govorila o razlozima koji su uticali na njen pozitivan odgovor.

– Danilović je veliki razlog mog opstanka, to je sasvim sigurno. Verujem da je Saša Danilović garancija za ispunjavanje mojih košarkaških ambicija – navodi selektorka Srbije i otkriva da nisu samo sportski motivi bili odlučujući za ostanak na kormilu Srbije.

– Sportski motiv uvek mora da postoji, ali on nije bio predusdan u mojoj odluci da ostanem selektroka Srbije. Kao neko ko je obišao sva mora i okeane, dobro znam tradiciju koja obavezuje kapetana da zadnji napusti brod u slučaju problema. Reč patriotizam je toliko istrošena da ne želim da je koristim. Naša stara lepa reč, koju koristi jedan od mojih omiljenih pisaca Jovan Dučić, jeste rodoljublje i ona meni lepše zvuči – navodi Maljković.

Prisutnima se obratio i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović:

– Izuzetno sam srećan što smo postigli dogovor sa, pre svega, mojom prijateljicom, a onda i selektorkom ženske reprezentacije Marinom Maljković. Činjenica koja treba da se naglasi jeste da je Marinina predanost i odanost ovoj kući, Košarkaškom savezu, kao i reprezentaciji i u tome da svaki put kada treba da dođe provodi vreme u karantinu. Od pola godine ili koliko već bude sa reprezentacijom, provede sigurno tri-četiri meseca u karantinu, što pokazuje njenu predanost KSS i devojkama koje trenira. Ponavaljam da sam stvarno srećan i zadovoljan što će Marina sa nama biti još najmanje dve godine – ističe Danilović.