You are currently viewing Marakana u novom ruhu: Zvezda planira rekonstrukciju stadiona, evo kako će izgledati (FOTO)
Foto: screenshot/youtube.com

Marakana u novom ruhu: Zvezda planira rekonstrukciju stadiona, evo kako će izgledati (FOTO)

Fudbalski klub Crvena zvezda godinama ulaže značajna sredstva za održavanje stadiona, kako bi sportistima, posetiocima i radnoj zajednici obezbedila što bolje uslove za rad i boravak na stadionu.

Učešće u evropskim takmičenjima podrazumeva ispunjavanje visokih standarda, za šta je neophodna rekonstrukcija objekta i dodatna ulaganja.

Prema rečima generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića velika rekonstrukcija „Marakane“ bi trebala da počne uskoro. Prethodno je raspisan konkurs za idejno rešenje, ali pobednika nije bilo.

To je uradila italijanska državna kompanija i po tom modelu ćemo rekonstruisati Marakanu. To će koštati 55.000.000 evra. Obezbedićemo taj novac, imamo plan i kako. Rekonstrukcija će krenuti 2023. godine, radiće se fazno da bi moglo non-stop da se igra. Kao Real sada… – objašnjava Terzić za Mozzartsport.

Pored rekosntrukcije najvećeg stadiona u našoj zemlji, uprava kluba planira kupovinu 25 hektara u Surčinu, gde bi se gradio trening kamp. Napravljen je projekat za izgradnju devet terena, gde će pored prvog tima trenirati Zvezdine mlađe kategorije.

– Paralelno dalje ćemo praviti dodatnu selekciju prvog tima, jer svake godine Zvezda mora imati bolji i konkurentniji tim. Vrlo sam ponosan na to što 3.000.000 evra svake godine ulažemo u omladinsku školu. Kadrovska struktura kluba je bitno izmenjena u odnosu na period od pre sedam godina. Uskoro krećemo sa programom mladih talenata za najbolje studente. Komercijalni tim je restrukturiran, Zvezda se unazad par meseci otvorila prema potencijalnim poslovnim partnerima. Ne sumnjam da će rezultat doći. Očekujte takođe da Zvezda ispratiti evropski i svetski trend i izdati svoj token i NFT tokom 2022. godine (vrsta kripto valuta) – navodi Terzić.