You are currently viewing Marcini hvalospjevi Modriću
Foto: instagram.com/lukamodric10

Marcini hvalospjevi Modriću

Novinar najčitanijeg španjolskog lista Marca Javier Amaro, donio je novu kolumnu koja nosi naziv „Modrić je tata, Gavi i Nico moraju puno učiti“.

Kolumna započinje riječima: „Prošlo je 9 godina, 4 mjeseca i 19 dana od predstavljanja Luke Modrića u Real Madridu. Bila je to godina u kojoj je Španjolska zatvorila prekrasan ciklus povijesnih trijumfa, i potvrdila majstora niskog rasta, s Xavijem, Iniestom, Silvom, Alonsom, Fábregasom, Cazorlom… hrpom talenata koji su udarali tempo svjetskog nogometa.“

„Prošlo je gotovo desetljeće, a Luka i dalje daje ritam klubu. Tihi mađioničar, jedan od onih koji je bespoštedno radio za Cristiana ili Balea, umjesto da preuzme mjesto koje mu pripada u povijesti Real Madrida. No, na kraju se uvijek pojavi čarolija i Modrić već ima ulogu koju zaslužuje, glavnog glumca, glavnog čovjeka i kandidata za Ballon d’Or.“ nastavlja novinar Marce.

„Florentinove riječi da treba dobiti ponovo nagradu za najboljeg nakon Superkupa zvučale su vrlo pompozno, ali analizirajući Modrićevu igru, okruženje i izbacivanje godina iz jednadžbe… Zašto ne? Ne znam hoće li u Europi biti tako dominantnog veznog igrača takvog  kapaciteta, mogućnosti, cilja. U nogometu, kao i u životu, vrlo brzo se umorimo od svega i svakoga. Uvijek smo u potrazi za novitetima, ljudima nove krvi, novim licima. Pošteno je tražite nove poticaje. I čini se sasvim jasno da će sljedećih nekoliko godina pripasti momcima kao što su Gavi ili Nico. Ali sadašnjost pripada Luki, danas je tata Modrić, a Gavi ili Nico su sinovi koji imaju puno za naučiti. I Superkup je to pokazao. Moraju jesti puno trave da bi dosegli veličinu najboljeg veznog igrača na planeti. I doći će, ali to neće biti danas. Ne sutra. Jer Modrić nije alibi igrač koji dodaju loptu najbližem do sebe, upravo je suprotno.  To je njegova magija, sposobna pretvoriti dobro u normalno, a veličanstveno u rutinu. Zato ga Real Madrid voli. Kaže da će trebati dvije minute da se dogovori o novom ugovoru sa Realom. Nadam se da će staviti klauzulu da pokupi premiju ako ponovno osvoji Ballon d’Or.“ – zaključio je hvalospjeve novinar.