You are currently viewing Marsenić posle ispadanja sa Eura: „Loš napad nas koštao bodova“
Foto: facebook.com/Rukometni savez Srbije

Marsenić posle ispadanja sa Eura: „Loš napad nas koštao bodova“

Katastrofalno prvo poluvremeusmanjilo je šanse Srbije da u završnici duela protiv Francuske bude konkurentan protivnik.

Kapiten Srbije Mijajlo Marsenić kaže da je drugo poluvreme ovog meča dokaz da Srbija može i sa najjačim selekcijama.

– Stvarno ne znam šta bih rekao da opravdam našu igru iz prvog poluvremena. Ne znam da li smo bili uplašeni, da li nismo verovali da igramo sa Francuzima. Ne znam, jednostavno, teško je jer smo pokazali u drugom poluvremenu da možemo da igramo. Da smo igrali u prvom i pola toga, bilo bi zanimljivije drugo poluvreme. Ovoj reprezentaciji fali iskustvo. Nadamo se da ćemo u budućnosti igramo bolje i uz pomoć starijih igrača da ćemo ostvarivati bolje rezultate. Ovo je početak neke bolje Srbije – navodi kapten Srbije i dodaje da za ispadanje sa turnira u prvoj fazi ipak nema opravdanja.

– Da smo bili kompletni, bilo bi drugačije. Nije ovo alibi. Imali smo smanjenu rotaciju. Falio nam je Đorđić koji je šutirao van 9 metara i bio najopasniji igrač u tom segmentu. Nadam se da nećemo imati probleme sa koronom i povredama – objašnajva srpski pivot.

Kao jedan od pozitivnih detalja u igri srpskog tima na turniru Marsenić navodi upornost koja je postojala i u najtežim trenucima.

– Videli ste danas. Posle 10 razlike na poluvremenu, nismo odustali, pokazali smo da možemo da igramo sa Francuskom. Ne treba igrati od 30. već od prvog minuta, to je pokazatelj kako treba u budućnosti da igramo. Odbrana je pokazala da može da se računa na nju, u saradnji sa golmanima. Loš napad u dve i po utakmice koštao nas je više bodova. To je pokazatelj na šta treba da obratimo pažnju u budućnosti – objašnjava reprezentativac Srbije.