You are currently viewing Mesi se vraća kući?

Mesi se vraća kući?

Od odlaska Lionela Mesija, Barsa je u stalnom padu. Klub je ispao iz Lige šampiona u grupnoj fazi prvi put od kada je Argentinac debitovao za njih.

Ne snalaze se najsjajnije ni u Kupu kralja i Superkupu Španije. Isto se može reći i o Mesijevom učinku nakon što je napustio klub iz detinjastva. Uprkos tome što još uvek ima asistencija, njegova forma za golove je bila daleko od optimalne u Parizu.

Prema izveštajima televizije El Chiringuito, postoje znaci da se legenda kluba vrati kući, a navodno i on razmišlja o povratku.

Barselonu je 5. avgusta potresla svet objavom da njihov kapiten i legenda neće ostati u klubu zbog finansijskih ograničenja. Saopšteno je da uprkos tome što je sedmostruki osvajač Zlatne lopte prihvatio veliko smanjenje plate, klub neće moći da obnovi njegov ugovor. Pari Sen Žermen je brzo krenuo u akciju i postigao dogovor sa igračem. Međutim, stil je daleko od savršenog za Mesija u Ligi 1.

U 12 utakmica u Francuskoj ligi upisao je jedan gol i pet asistencija. Ipak, u Ligi šampiona je postigao pet golova u isto toliko nastupa.

Nije rečeno da su vrata na Kamp Nou uvek otvorena za Mesija. Međutim, bilo bi iznenađujuće da klub sada može da priušti njegovu platu nakon što ga je pustio pre manje od godinu dana.

Iako nije igrač Barselone, Argentinac se redovno primećuje u Kataloniji. Nedavno je u ponedeljak uveče viđen sa Serhiom Busketsom i Albom u glavnom gradu Katalonije.