You are currently viewing Micić junak i tragičar: Olimpijakos na mišiće savladao Efes

Micić junak i tragičar: Olimpijakos na mišiće savladao Efes

Uzbudljiv meč odigrao se u okviru 26. kola Evrolige. Olimpijakos je nakon produžetaka savladao ekipu Anadolu Efesa rezultatom 87:85.

Meč je do samog kraja bio neizvestan a rezultati po četvrtinama su bili 26:17; 16:24; 19:20 i 14:14. U produžecima je bilo 12:10 i sa tih tri poena je Olimpijakos slavio kod kuće.

U korist grškog tima presudio je Kostas Slukas koji je u poslednjoj sekundi, paralelno sa zvukom sirene poentirao za tri i doneo svojoj ekipi pobedu.

Srpski košarkaš, Vasilije Micić imao je veče za pamćenje. Ostvario je dabl-dabl učinak ali je bio i tragičar jer je prokockao priliku da svoj tim dovede do sigurne pobede.

Prva četvrtina je bila rezervisana za odličnu igru Olimpijakosa i završili su je sa +9. Drugu deonicu obeležio je preokret koji je doneo Anadolu Efes. Praktično su odigrali isto kao Olimpijakos u prvoj deonici pa su preokrenuli sa osam razlike.

Četvrta deonica bila je apsolutno izjednačena a sve se rešilo u samom finišu, nakon produžetaka. Odlučujuć je zapravo bio poslednji sekund meča u kojem je Slukas postigao pobedonosnu trojku.

Pri rezultatu 85:84, Micić je promašio na prodoru. Mogao je da odvede Efes na +3, ali je Slukas rešio u korist Olimpijakosa uz zvuk sirene.

Slukas je, pored toga što je apsolutna zvezda meča, postigao i najviše poena, 23, a pratio ga je Dorsi sa 19 i Vezenkov sa 16 poena.

Na strani Anadolu Efesa najefikasniji je bio Plajs sa 14, potom Buboa sa 13 i Micić sa 12 poena i 13 asistencija.

Olimpijakos se sada nalazi na 4. poziciji sa skorom 14-9, dok Anadolu Efes zauzima 9. mesto sa skorom 12-12.