You are currently viewing Mihajlović o Novakovim mukama: „Đoković nije kriminalac, transformisali su ga u antivaksera“
Foto: instagram.com/djokernole/officialbolognafc

Mihajlović o Novakovim mukama: „Đoković nije kriminalac, transformisali su ga u antivaksera“

Trener Bolonje Siniša Mihajlović oglasio se povodom slučaja Novaka Đokovića koji provodi još jedan dan u imigracionom hotelu u Melburnu.

Đoković je sa medicinskim izuzećem otputovao u Australiju, kako bi nastupio na prvom grend slemu sezone, ali su mu tamošnje vlasti zabranile boravak u zemlji. Novak iščekuje odluku Federalnog suda o izdavanju vize koja bi mu omogućila nastup na Australijan openu i priliku da brani trofej.

Italijanski novinari pitali su Mihajlovića o zbivanjima u Melburnu, a nekadašnji reprezentativac dao je svoj komentar:

Teško pitanje. Po mom mišljenju, organizatori su prvi napravili greške. Trebalo je da prate instrukcije Vlade, da poštuju zakon i da ne garantuju Novaku prisustvo na turniru. Ako je otišao u Australiju, to znači da ga je neko uverio da postoje uslovi da dobije medicinsko izuzeće. Ono kako ja to vidim je da je Đoković tu žrtva, a ne „kriminalac“ u celom ovom haosu – objašnjava Mihajlović i konstatuje da su problemi sa vizom mogli biti izbegnuti:

– Takođe, mislim da je sve trebalo da se sredi interno. Između države Viktorije i federalne Vlade, besmisleno je smeštanje svetskog tenisera broj jedan u imigracioni hotel, koji mi ne izgleda baš dobro. Ponavljam, zakoni su tu da se poštuju, a Australijanci su transformisali Noleta u heroja antivaksera – navodi trener Bolonje.