You are currently viewing Mihajlović prekinuo konferenciju pred naletom emocija: „Da se završi što pre“
Foto: instagram.com/ sinisamihajlovic_

Mihajlović prekinuo konferenciju pred naletom emocija: „Da se završi što pre“

Trener Bolonje nije mogao da sakrije emocije na pres konferenciji kluba.

U najavi duela Bolonje i Salernitane Mihajlović je upitan o traumatičnom iskustvu koje je doživeo tokom ratnih razaranja na prostoru bivše Jugoslavije.

Mihajlović je rodom iz Borova sela koje se nalazi u neposrednoj blizini Vukovara, grada koji se našao u žarištu borbe sukobljenih strana.

– Pre neki dan sam pročitao rečenicu u kojoj se kaže da je rat bogatog protiv bogatog, a da siromašni umiru. Siguran sam da rat ne može i ne sme da bude jedini način rešavanja problema. Sećam se kada sam postao prvak Evrope sa Crvenom zvezdom, to se desilo u mojoj zemlji. Potom kada su moju zemlju bombardovali, u trenutku osvajanja Skudeta sa Laciom – navodi Mihajlović.

Potom se trener Bolonje osvrnuo na 1999. godinu i bombardovanje SRJ.

– NIje lako izolovati se i fokusirati se na druge stvari. Zamislite situaciju u kojoj se možda nećete čuti sa roditeljima nedeljama, ne znaš da li su živi ili mrtvi. Sećam se da sam čuo avione kako poleću u Avijanu i pozvao sam majku i rekao joj „Za pet minuta će vas bombardovati, idi u podrum“. Uprkos svemu tome izašao sam na teren, ali nije bilo lako. Nadam se da će vest o rat neće postati druga ili treća vest za nekoliko dana, da za mesec više od tome se ne priča. Ljudi ne moraju da se navikavaju na rat. Svi moramo da damo doprinos da se završi što pre – navodi Mihajlović.

Mihajlović se potom osvrnuo na sopstvene metode koje su mu pomogle da ostane jak u kriznim trenucima.

– Hteo sam da treninzi mi traju 24 sata, da utakmice traju ceo dan. Samo u tim trenucima nisam razmišljao o ratu i bombardovanju – rekao je Mihajlović, pre nego što je prekinuo obraćanje, jer su ga savladale emocije.