You are currently viewing „Milan je napravio odličan posao“: Kovačević uporedio Lazetića sa zvezdom svetskog fudbala
Foto: instagram.com/darkokovacevicofficial/lazzetic

„Milan je napravio odličan posao“: Kovačević uporedio Lazetića sa zvezdom svetskog fudbala

Mladi fudbaler Crvene zvezde Marko Lazetić stigao je u Milan, gde obavlja poslednje formalnosti pre promocije na San Siru.

Transfer vredan oko pet miliona evra uskoro bi trebalo da bude ozvaničen, a u Italiji već upoređuju fudbalske kvalitete Lazetića sa umećem koje je igrajući za Fiorentinu pokazao budući centarfor Juventusa Dušan Vlahović.

Povodom najnovijih izveštaja italijanskih medija oglasio se legendarni napadač Stare dame, Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Darko Kovačević.

– Novi Vlahović? Pre bih ga uporedio sa Ibrahimovićem. Znam da je to mnogo ozbiljnije poređenje, ali me po osobinama više podseća na Zlatana. Visok je, ali može da uradi mnogo toga, u tehničkom smislu. Naravno, ima samo 18 godina i rano je da pričamo da li će da dostigne određeni nivo. Ali čim ga je Milan kupio, i to nešto znači – objašnjava bivši reprezenatativac u izjavi za italijanske medije.

Čelnici Milana razmišljaju o tome da priključe Lazetića ekipi što je pre moguće, gde će mu konkurencija na poziciji napadača biti Zlatan Ibrahimović i Olivije Žiru.

– Može da uči od šampiona kakvi su Ibra i Žiru. Pored njih će da napreduje. Radiće i sa Piolijem, jednim od najboljih trenera u Italiji za promociju mladih igrača. Dobro zna kada treba da ih lansira, kao i da sačeka ako treba. Sviđa mi se njihova filozofija. Timovi kao što su Lajpcig i Salcburg su koncentrisani na igrače do 25 godina, a sada je i Milan na tom nivou. Investiraju u mlade, a onda se bore za Skudeto – navodi Kovačević.

Bivši napadač Real Sosijedada i Olimpijakosa nema dilemu da je klub iz Milana napravio sjajan posao dovođenjem Lazetića.

– Milan je napravio odličan posao. Nekoliko puta sam ga gledao, kako u Zvezdi, tako i u omladinskoj reprezentaciji. Zbog toga, garantujem da je Milan došao do pravog talenta, sa velikim potencijalom. Dobro je građen za napadača, sa odličnom tehnikom. Ima osećaj za gol, intuiciju, a može i da stvara prilike. Marko je veoma talentovan, ali će morati da koristi svaku šansu koja u bude ukazana – zaključuje Kovačević.