You are currently viewing Milan Rodić nova enigma „Delija“!

Milan Rodić nova enigma „Delija“!

Od kad se na leto 2017. godine Milan Rodić priključio Crvenoj zvezdi važi za nezamenjivog na ovoj poziciji u višestrukom šampionu Srbije.

Od tada sa velikimn uspehom brani grb Crvene Zvezde u Evropi i domaćem šampionatu. Sada je uz Milana Borjana glavna briga Delija!

Ugovor mu ističe na leto, a o njegovoj budućnosti pričao je i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

On je najduže od svih nosilaca ovde. On je od početka tu i razumem da je došlo do zasićenja, da želi da ode u inostranstvo, da negde drugde završi karijeru da bi sebi i porodici obezbedio egzistenciju. Ipak, mi ćemo učiniti sve što je do nas da ga zadržimo.

Levog beka nije lako naći, vidimo da i reprezentacija kuburi sa bekovima. Nije lako naći igrača na toj poziciji, pogotovo što smo limitirani sa četiri stranca na terenu. Ja se nadam da ćemo se dogovoriti sa Rodićem i da će ostati, ali ukoliko ne uspemo, želim mu svu sreću, zadužio je klub i naći ćemo adekvatnu zamenu“.

U novogodišnjem intervjuu za Mondo učesnik Mundijala 2018 godine u Rusije istakao je da ponude stižu.

 

Ne bih rekao da sam bez prave zamene odigrao celu godine! Ko god je od saigrača stao na poziciju levog beka odradio je sjajan posao. Trener Stanković ima puno poverenje u sve igrače i mislim da se to rezultatski odrazilo i ove godine. Moj primarni posao je defanziva, ali se uvek trudim da pomognem igri u oba pravca. Rezultiralo je time da budem nešto efikasniji u odnosu na prethodne sezone i da se izdvojim kao neko ko ume da zapreti posle prekida„-rekao je Rodić.

Spomenuo je trojicu saigrača za koje smatra da su ga dostojno menjali kada nije bio na terenu.

Kao što rekoh, igrali su i Eraković, Gajić i Gobeljić na levom beku i pokazali da mogu da pruže dobre partije, tako da ne smatram da nemam zamenu„, istakao je bivši fudbaler OFK Boegrada i tako ostavio dilemu da li je time najavio odlazak ili samo istakao skromnost i pohvalio saigrače.

Iza njega su dva učešća u Ligi šampiona, trenutno je treći put u Ligi Evrope, sva tri je igrao proleće, dovoljno da napravi presek ko mu je bio najteži rival, kako individualno, tako i kolektivno.

Baš mi je teško da se odlučim za jednog, s obzirom na to da sam igrao protiv Salaha, Nejmara, Manea, Insinjea, Levandovskog. Ali, neka bude Nejmar„, rekao je Rodić, a kada je reč o ekipi to je bez dileme Bajern iz Minhena koji je u dve utakmice dao Zvezdi devet golova i te sezone osvojio sve što se uzeti može.

Ono što ipak možda može da umiri sve Zvezdine navijače je to što je Rodić na kraju naveo da je privilegija nositi crveno-beli dres beogradskog kluba, a kada je osvrne na prethodne četiri i po godine navodi da ništa ne bi menjao.