You are currently viewing Mirko Vičević daje ostavku Crvenoj zvezdi
Foto: instagram.com/vkcrvenazvezdaofficial

Mirko Vičević daje ostavku Crvenoj zvezdi

Crnogorske Vijesti prenele su novost da je Mirko Vičević napustio Crvenu zvezdu.

Iz vaterpolo krugova izdvojila se vest o ostavci Mirka Vičevića na mestu trenera vaterpolo kluba Crvene zvezde koja uopšte ne iznenađuje nakon nemilih događaja koji su se dogodili na meču Zvezde i Šapca.

Crnogorski trener hrvatskog porekla je četiri dana nakon skandala rešio da napusti klub zbog brutalnih navijačkih proglasa, negodovanja i užasnog transparenta na bazenu u Beogradu.

Navijački transparent sa tekstom „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“ uz skandiranja Ratku Mladiću tokom meča, zasenio je u potpunosti igru vaterpolo ekipa a svi sportisti komentarisali su ovaj nehumani gest navijača kao krajnje nesportski i uvredljiv način dočeka novog trenera bilo kog kluba.

Prethodno su preko sajta delije.net poručili čelnicima kluba i sportskog društva Crvena zvezda da to što je za trenera vaterpolo kluba Crvena zvezda „doveden čovjek koji je Hrvat iz Crne Gore, koji ništa lepo o Srbima nije imao da kaže, koji je uradio mnogo toga, ali nijedna stvar nije bila u korist naše zemlje“, ne može da prođe „tek tako niti će“.

VK Crvena zvezda se izvinila Vičeviću, dok ostale sportske institucije Srbije nisu zvanično reagovale, ali su VPSCG, COK i Uprava za sport, Vaterpolo savez Srbije i bivše vaterpolo zvezde oštro osudile ovaj šovinistički gest navijača.

Mirko Vičević, čuveni vaterpolista, osvajač medalja sa najvećih takmičenja SFRJ i član Kuće slavnih, prema navodima crnogorskih Vijesti, napustiće Zvezdu nakon samo dvadesetak dana angažovanja.

This Post Has One Comment

Comments are closed.