You are currently viewing Mornar „utopio“ Cibonu u Zagrebu!

Mornar „utopio“ Cibonu u Zagrebu!

Košarkaši Mornara rutinski su slavili protiv Cibone 82:65 u zagrebačkom „Draženovom domu“ u meču 14. kola AdmiralBet ABA lige!

Gosti iz Crne Gore su kontrolisali početak utakmice uz povreme otpor domaćina iz Zagreba. Tim Mihaila Pavićevića bio je izuzetno šuterski raspoložen.

Raspoložen su bili Mihailović i Lazić, a dominantnu četvrtinu završio je Lusi za plus osam u korist gostujućeg tima.

Početak druge četvrtine obeležila je nova trojka Luisa, ali je Cibona istopila zaostatak na svega pet poena kada je polovinom četvrtine pogodio Drežnjak.

Mornar se vratio na plus 13, ali je usledila munjevita reakcija Cibosa koji su stigli do minus dva.

Delovalo je da će domaćin stići do preokreta, ali je Mornar osujetio najžešći udar Cibone i na poluvreme otišao sa plus četiri.

U trećoj četvtini Mornar je održavao prednost, ali ona nijednog trenutka nije bila dvocifrena niti ubedljiva kako je delovalo s početka utakmice.

Cibona je i u trećoj četvtini pokušala da dođe od preokreta i u jednom trenutku se približila na minus dva, ali je Mornar ponovo imao spreman odgovor i vratio je nešto opipljiviju prednost.

U poslednju četvrtinu ušlo se sa solidnih plus devet za Mornar i domaćinu je preostalo 10 minuta da preokrene nezavidnu situaciju.

Polovinom deonice igra domaćih se potpuno raspala i ekipi Vladimira Jovanovića definitivno nije bilo spasa od novog poraza.

Najefikasniji u gostujućem timu bili su Mihajlović sa 19 i Jeremić sa 16 poena, dvocifrerni broj poena imali su Lazić i Luis, a u redovima poraženih najistaknutiji bili su Gnjidić sa 14 i Drežnjak sa 11 poena.

Mornar je ovom pobedom došao na trijumf više u odnosu na današnjeg rivala, koji za pobedu  u regionalnoj ligi ne zna mesec i po dana.

 

http:// (function (el) { window.addEventListener(„message“, (event) => { if (event.origin.startsWith(„https://www.sofascore“)) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + „px“; } } }); })(document.getElementById(„sofa-standings-embed-2451-37688“));

Standings provided by SofaScore LiveScore