You are currently viewing Može li Nadal do rekordnog grend slema? Ljubitelji tenisa u čudu posle njegovog odgovora
Foto: instagram.com/rafaelnadal

Može li Nadal do rekordnog grend slema? Ljubitelji tenisa u čudu posle njegovog odgovora

Rafael Nadal je posle velike borbe uspeo da eliminiše Denisa Šapovalova i tako obezbedi plasman u polufinale ovogodišnjeg Australijan opena.

Po zaršetku meča koji je trajao skoro pet časova, odgovarao je na pitanja novinara koji nisu propustili priliku da pomenu famozni 21. grend slem kojim bi pretekao najveće konkurente Đokovića i Federera.

– Činjenica da smo izjednačeni na 20 je stvar koja sama za sebe govori da delimo neverovatnu istoriju našeg sporta. Za mene je čast da budem deo toga, bez sumnje. Ne nadam se ničemu, samo idem dalje. Samo uživam da igram tenis, kao što sam rekao stotinu puta. Ali iskreno, iz dubine srca, zaista ne… Naravno da želim da pobeđujem, ali ne zbog toga da imam više titula nego drugi, već jednostavno volim to što radim. Želim da to radim što je duže moguće – navodi španski teniser i dodaje da je za njega velika stvar što je u prilici da se bori za grend slem titule:

– Naravno da je u poslednjih šest meseci bilo mnogo sumnji da li ću biti sposoban da nastavim. Ali, sada se osećam dobro. U situaciji smo da pobedimo, u polufinalu sam AO i to je neverovatno za mene. Šta će se desiti u budućnosti, zaista me nije briga mnogo. Ne verujem da će moja sreća u budućnosti zavisiti od toga da li ću osvojiti više grend slem titula od drugog ili će neko drugi osvojiti više od mene – objašnjava Nadal.

Španac će se u borbi za finale sastati sa Italijanom Mateom Beretinijem.

– Prezadovoljan sam i srećan sam zbog svih stvari koje su mi se desile u životu. Imam svoj način na koji pristupam životu. Ne možete uvek da budete frustrirani drugima, ako tvoj komšija ima veću kuču, bolji telefon ili bilje stvari od tebe? Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer završe karijeru sa više slemova od mene. Mislim, hajde da uživamo u situaciji u kojoj smo. Svako od nas. Uradili smo neverovatne stvari za naš sport. Hajde da uživamo, ostale stvari su nebitne – zaključuje Nadal.