You are currently viewing Na silu prekinut prenos sa Zimskih olimpijskih igara: Novinara odvukli od kamere (VIDEO)

Na silu prekinut prenos sa Zimskih olimpijskih igara: Novinara odvukli od kamere (VIDEO)

Peking se dugo spremao za ovogodišnje Zimske olimpijske igre. Međutim, svet je šokirao prenos novinara Sjerda den Dasa kojeg je usred izveštaja obezbeđenje najednom opkolilo i odvuklo od kamere.

Holandski novinar NOS-a izveštavao je na licu mesta o aktuelnostima na Zimskim olimpijskim igrama. Najednom su ga, bez ikakvog objašjenja, opkolili članovi obezbeđenja i odvukli od kamere. Taj prenos pratili su gledaoci televizijske emisije čija je voditeljka ostala šokirana postupkom pekingškog obezbeđenja.

Prekinuti izveštaj u kojem Sjerda den Dasa odvlače od kamere brzo se proneo se svetom i svi mediji osudili su ovaj sramni postupak Kine.

Voditeljka u holandskom studiju najpre ostala bez reči i nervozno je grizla usnu a potom se povela priča na svim raspoloživim platformama o slobodi medija i svih onih koji su se uputili u Peking.

Pekingške vlasti najavile su da neće biti izuzetaka i da se sve mere moraju poštovati jer je i ovako situacija sa virusom katastrofalna.

Povodom ovog događaja oglasio se Međunarodni olimpijski odbor koji je naveo sledeće:

„Bio je izolovani događaj i neće uticati na izveštavanje stranih medija na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu“.

I dalje nije poznato zbog čega su radnici obezbeđenja ovako nasilno zaustavili uključenje ovog novinara, a na ovu temu MOO se više nije oglašavao.