You are currently viewing Nadal ponovo u ulozi sudije: „Zverev je zaslužio kaznu!“

Nadal ponovo u ulozi sudije: „Zverev je zaslužio kaznu!“

Rafael Nadal je ponovo pokazao tendencije prema sudijskim akcijama. Nije mu prvi put da iz ugla običnog posmatrača osuđuje ponašanje tenisera i okolnosti u kojima se isti nalaze. Imao je Španac osudu u rukavu kad je Novak bio u Melbunu, a sada je osudio ponašanje Aleksandra Zvereva u Akapulku i dodao da se nada da će mladi nemački teniser naučiti lekciju.

Zverev je burno reagovao na terenu nakon poraza u dublu u Akapulku, posle čega je nekoliki puta nekontrolisano udario reketom o sudijinu stolicu. Zbog toga je diskvalifikovan sa turnira.

Posle svega se nemački teniser oglasio saopštenjem, putem kojeg je uputio izvinjenje svima.

Povodom ovog događaja, oglasio se Španac.

„Zaslužio je kaznu, jer ne može tako da se ponaša na terenu“, istakao je Nadal.

„To je nesrećan čin. Žao mi ga je, u dobrim smo odnosima. On je svestan šta je uradio, i nadam se da će mu ovo iskustvo poslužiti mu kao lekcija. Mislim da je njegova izjava dobra, jer se izvinio. Logično je što postoji reakcija ATP jer ovakvo ponašanje mora biti sprečeno. Mnoga deca gledaju naš sport, moramo da širimo pozitivne vrednosti da budemo svesni da smo uzori milionima“.

Nadal ipak pokazuje razumevanje i svesrdno se se nada da Zvereva ne čeka stroga kazna.

„Razumem frustraciju i da nekada igrač slomi reket. Ne dopada mi se to, jer sa vaspitan na drugačiji način, ali razumem. Ali nedopustivo je takvo nepoštovanje prema sudijama. To je nešto drugo. Mislim da je ovo sa Sašom izolovan slučaj, za koji moramo da mu oprostimo. Svi prave greške. Nadam se da sankcija neće biti stroga i da ćemo ga uskoro videti na terenu“.

Povodom svoje igre, Nadal je rekao:

„Nikada nisam bio jedan od onih koji gledaju brojke i statistiku, fokusiran sam na to da igram dobro. Ako tako bude, onda rekordi sami dolaze. Najvažnije mi je što mogu da uživam u onome što volim, što moje telo reaguje na pravi način“.