You are currently viewing Nadal prestaje da se takmiči sa Novakom!

Nadal prestaje da se takmiči sa Novakom!

Rivalitet između Novaka Đokovića i Španca Rafaela Nadala je jedan od najvećih u istoriji sporta!

Još je svima u sećanju epsko finale koje su dvojica titana svetskog tenisa odigrali 2012 godine u Australiji. Njihova borba u broju osvojenih titula je neizreciva. Nadal posle osvojenog Australijan Opena vodi za jedan grem slem. 

Međutim kako stvari sada stoje toj borbi je došao kraj. Bar u trci za najveći broj osvojenih grem slemova. TrenerRafaela Nadala Karlos Moja, bio je gost specijalizovanog teniskog portala „Punto de break“, gde se osvrnuo na GOAT trku.

On je naveo da njegovom pulenu ne bi smetalo da ostane na 21 tituli, a da Novak osvoji 25!

– Ako razmislite o tome hladne glave, to je impresivno. Ono što mogu da vas uverim je da u Australiji nikada nismo razgovarali o 21. Grend slemu, iako je bilo na vidiku da može da se dogodi. Razgovor o tome bi značio veći pritisak nego što je već imao. Mi ne podgrevamo tu raspravu, prepuštamo je novinarima i ljubiteljima tenisa. Rafa je zadovoljan onim što ima. Biće jednako srećan ako završi sa 21, a Đoković sa 25. Nije dobro biti opsednut da biste bili motivisani. Očigledno da neće odustati od 22. Grend slema, ako ukaže prilika boriće se za njega, ali to je debata koja, s obzirom na to da su oni svi i dalje aktivni, nema mnogo smislarekao je Moja.

Istakao je  da je Nadalov povratak na teren i neverovatan trijumf nešto što je u svetu sporta pošlo za rukom svega nekolicini najvećih.

Moja je tu uvrstio i Đokovića, ali i najveće svih vremena u košarci i golfu, Majkla Džordana i Tajgera Vudsa.

– Na prste jedne ruke možete da izbrojite sporiste koji su u istoriji mogli da dožive sudbine slične Rafinoj i da su uspeli da prebrode to. Majkl Džordan, Tajger Vuds u najboljim trenucima, čak i Novak Đoković u tenisu. Impresionira taj njegov gen, kompetitivnost, taj način okretanja svega. Da smo napisali scenario za turnir, realnost bi bila bolja od onoga što smo napisali. To je bio scenario holivudskog filma – zaključio je trener Rafe Nadala.