You are currently viewing Najskuplji Srbin ikada!

Najskuplji Srbin ikada!

Fabricio Romano je naveo da su se Juventus i Fiorentina sada i zvanično dogovorili. Vlahović će biti plaćen 75 miliona evra.

„Stara Dama“ nije ostavila puno vremena za premišljanje pa je tako sklopila ugovor sa Dušanom. Zanimljivo je da će  ovo biti treći najveći transfer u istoriji kluba posle Ronalda i Iguaina.

 „Stara Dama“ je ispoštovala najave Fiorentine da će Vlahović biti skuplji od 70 miliona i nagodili su se za pet miliona više od toga.

Pred rukovodiocima je sada dogovor oko detalja i uslova, ali je, manje-više izvesno da će Srbin potpisati ugovor na pet godina vredan oko osam miliona evra sa bonusima.

Juventusu je za ovaj transfer Vlahović poslao signal i zeleno svetlo samim tim jer je odbio svaku pomisao da ode u Englesku, insistirao na prelasku u Torino, a tim je i onako u frci i deficitu s napadačima.

Ovo je ogromno pojačanje za Juventus a navijačima Fiorentine se nikako ne dopada realizacija ovog ugovora. Naime, oni su na društvenim mrežama već obasuli igrača uvredama i pretnjama i najavili da Vlahovića na „Frankiju“ čeka pakao.

Međutim, to nije ono o čemu bi Vlahović trebalo da razmišlja. Trebalo bi samo imati u vidu da nikada nijedan igrač iz Srbije nije plaćen ovolikom sumom novca, a s obzirom na njegovu usresređenost i posvećenost, neće mu biti problem da izdrži pritisak i novo dokazivanje.

Naš poslednji špic u Juventusu bio je Darko Kovačević. Za njegov transfer je, 1999. godine, Juve Sosijedadu isplatio 15 miliona evra.

Darko i Dušan su srpski fudbaleri koji su u 21. veku u ligama petice postigli čak 20 golova u jednoj sezoni. Darko je u sezoni 2002/3 igrajući za Real Sosijedad, a Dušan u sezoni 2020/21 u Fiorentini.