You are currently viewing Najveći ponovo zajedno!

Najveći ponovo zajedno!

Dva od tri najbolja tenisera 21. veka Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal nastupaće na ovogodišnjem Lejver kupu u Londonu, saopštili su danas organizatori tog turnira.

Federer na terenu nije bio od jula prošle godine  zbog povrede kolena, dok je Nadal u nedelju osvojio rekordnu 21. grend slem titulu, pošto je došao do drugog trofeja na Australijan openu, i tako je iza sebe ostavio Švajcarca i Novaka Djokovića, koji imaju jednu grend slem titulu manje.

Nadal i Federer, peti i 30. teniser sveta, predstavljaće tim Evrope protiv ostatka sveta, a turnir je na programu od 23. do 25. septembra.

Zaista se radujem povratku na takmičenja, a Lejver kup je u velikoj meri deo mog plana„, rekao je Federer, čija je menadžerska agencija osnovala ovo takmičenje.

Slavni Švajcarac rekao je da mu je Nadal nakon prošlogodišnjeg Lejver kupa poslao poruku, u kojoj sugeriše da bi mogli ponovo zajedno da nastupaju u dublu.

Ako budemo u prilici da još jednom odigramo dubl, to bi bilo zaista posebno iskustvo za obojicu u ovoj fazi naših karijera„, rekao je Nadal.

Dva tenisera dubl su igrala na premijernom takmičenju 2017. godine, u Pragu.