You are currently viewing Nastavlja se Kup Italije, 1/8 finala u različitim terminima

Nastavlja se Kup Italije, 1/8 finala u različitim terminima

Ovog meseca, Italijanska fudbalska scena biće bogatija utakmicama osmine finala kupa. Osam mečeva biće odigrano u devat dana, u periodu od 12. pa sve do 20.januara.

Prvi će na teren Atalanta i Venecija, a dan kasnije 13.01. igraju se dva meča, Napoli – Fiorentina i Milan – Đenova. Nakon toga sledi pauza do 18.januara, a tog dana će svoje mečeve odigrati Lacio i Udineze, odnosno Juventus i Sampdorija. Narednog dana Sasuolo dočekuje Kaljari, a Inter ekipu Empolija. Zavesu na ovu fazu takmičenja spuštaju Roma i Leće, 20.01 na Olimpiku.
Od ove sezone, format takmičenja je promenjen. Za pehar se bore ukupno 40 ekipa, po dvadeset iz prve i druge Italijanske lige. Zbog atraktivnosti takmičenja i željom za većom gledanošću, klubovi iz nižih liga se više ne takmiče u kupu.
Rekorder po broju osvojenih pehara kupa je Juventus, koji  ove sezone i brani trofej. Torinski klub je do sada 14 puta osvajao ovo takmičenje. Na listi najuspešnijih klubova u kupu Italije, drugo mesto zauzima Roma sa 9 osvojenih trofeja. Inter i Lacio su po sedam puta osvajali kup svoje zemlje.
U svim fazama takmičenja igra se po jedan meč, a četvrtfinalisti će na teren već 9. februara 2022.