You are currently viewing Nastavlja se šampionat Holandije, trojac u trci za titulu

Nastavlja se šampionat Holandije, trojac u trci za titulu

Dvadesetak dana je trajala pauza u Holandskom prvenstvu, a ovog vikenda  se nastavlja prvenstvena trka. Na redu je 19.kolo, a utakmice su raspoređene u tri dana, od petka do nedelje. Zavesu sa prolećnog dela prvenstva, svojim mečom podižu Cvole i Viljem II, već u petak uveče.

Jesen je najviše prijala fudbalerima PSV-a. Oni su osvojili laskavu titulu, sa bodom prednosti ispred najljućeg rivala Ajaksa. Već sada je jasno da će trka za naslov najboljeg u zemlji lala, biti neizvesna i isprljujuća do samog kraja. Da se trka ne bi odvijala samo između večitih rivala, PSV Ajndhovena i Ajaksa, pobrinuće se Fejenord. „Severna Svetlost“ iz Roterdama, u nastavak prvenstva kreće sa treće pozicije, a od čuvenog dvojca ih dele tri, odnosno četiri boda.
Daleko od mogućnisti da pomrse računa vodećoj trojci , ali sa dobrim izgledima da obezbede plasman u Evropska takmičenja su Viteze, AZ, Tvente i Utreht.
Da li će PSV postati prvak svoje zemlje 25.put, ili će to poći za rukom Ajaksu 36.put, ili možda stigne 16.titula prvaka u vitrine Fejenorda, odgovor ćemo dobiti u maju.
Uz prvenstvenu trku, pet Holanskih klubova će se ovog proleća boriti i za što bolji rezultat u takmičenjima UEFA. To su Ajaks u LŠ (protivnik Benfika), PSV, Fejenord, AZ i Viteze (liga konferencija).
Od zanimljiviji duela 19.kola izdvajamo, Fejenord – Viteze, Utreht – Ajaks, Groningem – PSV.