You are currently viewing Ne vidi se kraj Đokovićevim neprilikama!

Ne vidi se kraj Đokovićevim neprilikama!

Dok traje drama oko ostanka ili deprotacije Novaka Đokovića iz Australije, pojavila se još jedna loša vest po našeg heroja!

Naime, ukoliko ne nastupi na Australijan Openu, što se sada čini više nego izvesno, Novak bi mogao da ostane bez 1. mesta na svetkoj rang listi ternisera. Đoković ove sedmice ima 11.540 bodova na ATP listi, tačno 2.900 bodova više od Danila Medvedeva i 3.700 bodova više od Aleksandera Zvereva. Ali sve to moglo bi da se netane vrlo brzo!

Novakovo nepojavljivanje na ATP kupu znači da će narednog ponedeljka izgubiti 665 bodova, a ako mu se ne dozvoli nastup na Australijan openu, automatski će izgubiti još 2.000 poena po završetku prvog grend slema sezone.

U tom slučaju, Novak bi 31. januara na svom kontu imao samo 8.875 bodova, zbog čega bi i Medvedev i Zverev mogli da ga prestignu!

Ukoliko odbrani trofej na ATP kupu, Medvedev može da stigne do maksimalno 9.550 bodova, a potom osvoji Australijan open, turnir gde je prošle godine stigao do finala. Stoga, on u Melburnu brani 1.200 bodova, a titulom bi osvojio još 800.

Sa druge strane, pretnja je i Zverev. On bi mogao da stigne do čak 9.770 bodova ako osvoji Australijan open i osvoji maksimalan broj bodova na ATP kupu. Zato bi Nemac mogao i u drugim scenarijima da prestigne Novaka – čak i finalom u Melburnu, ukoliko na ATP kupu osvoji maksimalan broj bodom. Ali u tom slučaju, Medvedev ne bi smeo da bude taj koji bi osvojio Australijan open.

Ono što dodatno brine sve koji vole Novaka je činjenica da ako obojica osvoje maksimalan broj bodova Nole može da se nađe na trećem mestu ATP liste.

 

http://