You are currently viewing Neočekivano. UEFA zaključava nevakcinisane!

Neočekivano. UEFA zaključava nevakcinisane!

Pred očekivano lepo Evropsko proleće kome smo se svi radovali jer posle će posle dugo vremena oba večita rivala zaigrati fudbal na Evropskim terenima sa prvim prolećnim suncem iz UEFE stiže obezhrabrujuća vest!

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura učestvovao je na ‘onlajn’ sastanku UEFA, gde su  klubovima bile predočena uputstva da ubuduće igračima neće biti dovoljni PCR testovi za igranje u Evropi. Ujedno, duel sa Spartom iz Praga u Ligi konferencija biće poslednji na kom će nevakcinisani  igrači crno-belog tabora moći da igraju sa izuzećem.

– Dobili smo smernice od UEFA na „onlajn“ sastanku da će PCR testovi, odnosno medicisko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da posle toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u njihovim takmičenjima. Igrači Partizana su već upoznati sa tom odlukom, jasno im je preneto kakve su sugestije. Verujem i da to neće biti problem, jer mi u timu već imamo veliki broj vakcinisanih fudbalera, ima i momaka koji su u skorije vreme preležali virus i nameravaju da to učine, rekao je Miloš Vazura za ‘Telegraf‘.
Takođe, problem bi mogao da bude na proleće i to, što pojedine države ne priznaju neke od vakcina koje su trenutno u upotrebi. Jer, primera radi, ukoliko neka evropska zemlja ne priznaje određenu vakcinu, a fudbaler je baš njom vakcinisan, klub će biti u obavezi da sastavlja i šalje posebnu dokumentaciju, kako bi mu se omogućilo učestvovaje u sportskom događaju, navodi pomenuti izvor.

This Post Has 2 Comments

Comments are closed.