You are currently viewing (Ne)zaslužena titula Nikole Jokića
Foto: facebook.com/Košarkaški savez Srbije

(Ne)zaslužena titula Nikole Jokića

Nikola Jokić imenovan je za najboljeg košarkaša Srbije u 2021. godini u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije, a na osnovu glasova predstavnika sportskih redakcija.

Iako je ova vest bila očekivana za većinu poklonika košarke u Srbiji, regiona i sveta, imajući u vidu da je Jokić postao prvi srpski košarkaš koji je imenovan MVP-em najjače lige na svetu. Međutim, na društvenim mrežama pojavio se i veći broj ljudi koji smatraju da je neprikladno da u izboru Košarkaškog saveza Srbije za laureata bude izabran igrač koji je u toj godini odbio igranje za reprezentaciju, pogotovo što se radilo o olimpijskoj godini, u kojoj je Srbija propustila plasman na iste, a Jokić je mogao igrati, ali je to odbio.

U istoj godini su još dva srpska igrača postala MVP takmičenja u kojima su igrali. Tako je Vasilije Micić postao MVP Evrolige, a Miloš Teodosić MVP Evrokupa. Navedeni dvojac se redovno odaziva pozivima reprezentacije, pri čemu Teodosić nastupa i u svim utakmicama kvalifikacija, u kojima je najbolji igrač Srbije, a Micić je privrženost reprezentaciji pokazao igranjem na SP 2019. samo par dana nakon smrti majke.

Mišljenja se razlikuju, ali svakako je za Srbiju 2021. bila godina za pamćenje sa tri ovako značajne individualne nagrade, ali nažalost bez plasmana na najveće sportsko takmičenje – Olimpijske igre u Tokiju.

[Total_Soft_Poll id=“2″]