You are currently viewing „Nikada nije čestitao Zvezdi“: Terzić uputio zamerke selektoru Stojkoviću

„Nikada nije čestitao Zvezdi“: Terzić uputio zamerke selektoru Stojkoviću

Generalni direktor Crvene zvezde govorio je o aktuelnim dešavanjima u klubu i srpskom fudbalu.

Klub je pod Terzićevim vođstvom zagospodario u nacionalnom prvenstvu, a nižu se uspesi i na evro sceni.

Generalni direktor Crvene zvezde je tokom gostovanja na TV Prva prokomentarisao izjavu selektora Dragana Stojkovića o regularnosti u Super ligi Srbije:

– Ja sam generalni direktor ozbiljnog kluba i moja je obaveza je da čuvam Zvezdine interese i naravno da mi zasmeta ako selektor, ma kako se on zvao kaže da je sad prvenstvo regularno i da znamo da prethodna to nisu bila. I to kaže u momentu kada je Zvezda druga, a Partizan prvi, a onda identičnu izjavu da i Milorad Vučelić. Naravno da zasmeta i da ne prija zvezdašu, jer je prethodne četiri titule Zvezda osvojila. Imamo situacija da je Partizan involviran u rad FSS, a Zvezda nije. Ne sviđa mi se situacija u FSS, svedoci smo da često posotoje razne igre, naravno da moramo da reagujemo – navodi Terzić i otkriva da je Stojkoviču uputio čestitke posle pobede u Lisabonu.

– Javno sam rekao da on ima najveće zasluge za ove rezultate. Crvena zvezda je iznad Piksija, Džajića, Terzića i ovo nije lični sukob. Nije normalno da Zvezda igra godinama zaredom u Evropi, a da Piksi kao legenda i bivši predsednik ne čestita na tome. Nisam nikad video da je u medijima iskoristio trenutak i čestitao Zvezdi, ne bilo kome od nas lično, nego klubu. Piksi treba da objasni zbog čega je to tako. On je negde moja generacija, sarađivali smo, ja sam ga ubeđivao da privhati da bude selektor. Posle toga smo imali ručak na koji nije došao, zvao sam ga na „Marakanu“ da dođe i popijemo kafu i ja bih voleo da dođe. On već 15 godina ne dolazi na Maraknu, ima svoje razloge za to, možda su bile i neprijatnosti, ali ne želim u to da ulazim. Meni je puno srce što su Mrkela, Džajić, Aćimović, Pižon i ostali svaki dan na stadionu – objašnjava Terzić.

Direktor kluba iz Ljutice Bogdana osvrnuo se i na odnos večitih rivala:

– Piksi je pomenuo da je prvenstvo bilo regularno kad je Partizan prvi, a Zvezda druga, a da prethodna nisu bila takva. Onda Vučelić dođe i kaže da je prvenstvo regularnije i poklopile su im se izjave. Imamo Bjekovića koji je funkcioner FSS, imali smo Karadžića, čiju zastavu drže navijača Partizana na tribini, pa je bio Kokeza sa kojim nismo imali komunikaciju i sada je Bjeković tu dve godine. Već 20 godina je Zvezda kao najveći klub izopštena iz rada FSS. Za sada nemamo kandidata i koliko znam izbori nisu pre maja, te imamo vremena, mi smo fokusirani na Zvezdu – navodi Terzić.