You are currently viewing Nižu se reakcije na ukidanje vize Đokoviću!

Nižu se reakcije na ukidanje vize Đokoviću!

Na društvenim  mrežama nižu se reakcije na odluku vrhovnog suda Australije da se Novaku Đokoviću oduzme viza i da bude deportovan iz države.

Interesantno je da se među prvima oglasio Nik Kirjos. On nije neki poseban fan Noletovog lika i dela, ali zato je na svom Tviter nalogu podelio reakciju s kojoj je saglasan veći deo planete. Australijanac je i ranije javno kritikovao vlasti i svoju državu zbog ophođenja prema Đokoviću, ali je nakon poslednje odluke i konačne presude ostao bez teksta.

Na svom Tviter nalogu istakao je reakciju emotikonom koji se udara po čelu zbog odluke suda.

Žestoku reakciju na ceo proces imao je i bivši premijer Australije Kevin Rud.

Morison je ovo pretvorio u cirkus koji je trajao sedam dana. Sve se moglo izbeći da Đoković nije ni dobio vizu. Pokušava delovati mačo poput bivšeg premijera Džona Hovarda. U međuvremenu, s naslovnice su ispale vesti o bolničkoj krizi.“

I Alize Korne, francuska teniserka je dala je podršku broju jedan.

Znam premalo da bih procenila situaciju. Ono što znam je da je Novak uvek prvi kada treba stati iza igrača. Ali nitko od nas nije se zalagao za njega. Budi jak, Novače„, napisala je  na tviteru pa zamolila da je ne zovu antivakserkom.

Kanadski teniser Vašek Pošpišil je još jedan od onih koji su Novaku dali podršku.

Novak nikada ne bi otišao u Australiju da mu vlada nije dala izuzeće za ulazak u zemlju (koje je i dobio o čemu govori odluka sudije Kelija). Preskočio bi Australijan Open i bio kod kuće sa svojom familijom i niko ne bi pričao o ovom neredu. Ovde je bila u igri politička agenda s predstojećim izborima koji ne mogu biti očigledniji. To nije njegova krivica. Nije se na silu probijao u zemlju i nije ‘napravio svoja pravila’. Bio je spreman da ostane kod kuće„, napisao je Pošpišil.

Ima i onih krajnje negativnih komentara, a očigledno i onih ljudi kojima je ova odluka suda donela neverovatnu sreću ove nedelje. Među njima je i Ben Rotenberg, novinar poznat po provokacijama na račun Novaka Đokovića i njegovih navijača. On se ovog nedeljnog jutra posvetio likovanju posle odluke Federalnog suda Australije.

Nije bilo lako izbaciti Novaka Đokovića u poslednjoj deceniji„, napisao je Rotenberg uz tabelu na kojoj je naveo da je u 2022. Novak izgubio od Hoka, ministra za imigraciju. Pitanje je koliko je ovaj pokušaj duhovitosti zaista uspeo.

Stigla je podrška iz različitih delova sveta, a najglasnije se čuju iz okolnih država. Pa tako i iz Hrvatske. Dejan Lovren je na svom Tviter nalogu objavio sledeće:

This Post Has One Comment

Comments are closed.