You are currently viewing Nova lica na početku pripreme Rijeke VIDEO
screenoshot

Nova lica na početku pripreme Rijeke VIDEO

Danas su sa pripremama krenuli i nogometaši sa Rujevice, a nazočnim novinarima obratio se trener NK Rijeka Goran Tomić i stasiti stoper Nino Galović.

„Puni smo optimizma i želimo zadržati nivo igara iz prvog dijela sezone“ – započeo je Tomić svoje izlaganje, pa je nastavio:

„Moramo biti spremni na to da ćemo izgubiti par igrača, no moramo sve napraviti da ih nadomjestimo. Svaki trener kaže da mu trebaju dva igrača, nisam ni ja iznimka, no dolasci ovise o odlascima. U napadu smo dobro popunjeni, no treba nam svježe krvi u veznom redu“ – riječi su trenera koji ne razmišlja o tituli:

„Ne pričamo o naslovu, imamo iste ciljeve kao i prije početka sezone, idemo korak po korak. Primarni je cilj osigurati Europu, a aktivni smo na oba fronta. Prvih 5-6 utakmica na početku sezone uvelike će odrediti tijek sezone. A stiže nam i polufinale kupa. Puno je utakmica pred nama. – kazao je između ostalog Tomić.

Na njega se nadovezao Galović koji je rekao:

„Ne razbijamo glavu o tome tko će biti prvak. Idemo korak po korak, a ako uđemo u finiš sezone pri vrhu onda ćemo o tome“ –  pa je nastavio:

„Ne mogu biti previše zadovoljan svojom polusezonom. Ozlijeda me izbacila iz ritma i bio sam out mjesec i pol, međutim i bez mene ova momčad je prava. Da nam je netko ponudio ovu poziciju na početku prihvatili bi je, no zašto ne biti još bolji. Neke stvari ćemo pokušati popraviti na pripremama, a možda i sa pojačanjima“ – završio je Galović.

Rijeka će prvi dio sezone odraditi na Rujevici nakon čega ide u Umag. Na prvoj prozivci pojavila su se i neka nova imena. Najviše pažnje izazivao je visoki stoper iz Nigera. Riječ je o 24-godišnjem Djibrili Ibrahimu koji je na probi, no kako se može čuti na Rujevici vrlo lako i ostane. Još dva igrača su viđena na prvoj prozivci, a radi se o dva mladića iz Dalmacije. Prvi je Marinko Kukoč iz RNK Splita, dok je drugo ime Duje Dujmović iz Solina.