You are currently viewing Nova smena trenera u Đenovi!
Foto: sampdoria.it

Nova smena trenera u Đenovi!

Postoje izveštaji da je Sampdorija odlučila da otpusti trenera Roberta D’Aversu i da će vratiti Marka Đampaola, možda na vreme pred utakmicu Kupa Italije protiv Juventusa u utorak.

Kako piše La Gazzetta dello Sport, odluka je doneta posle sinoćnjeg poraza kod kuće od Torina. Zanimljivo je da je Đampaolo još uvek pod ugovorom sa Torinom, tako da prvo moraju da se vode pregovori sa njegovim klubom.

Ovo predstavlja povratak za Đampaola, koji je ovde već imao uspeha od 2016. do 2019. pre nego što je otišao na ne tako srećnu čaroliju u Milan.

Đampaolo nije dugo izdržao ni u Torinu, pošto je 54-godišnjak stigao u avgustu 2020, a otpušten je u januaru 2021. Na klupi je bio samo na 20 takmičarskih mečeva, sa četiri pobede, sedam remija i devet poraza.

Ako dogovor bude postignut, onda se Sampdorija nada da će Đampaolo imati na klupi za meč osmine finala Kupa Italije protiv Juventusa u utorak.

D’Aversa ima ugovor sa Sampdorijom do juna 2023. i angažovan je tokom leta, ali su se tri uzastopna poraza od Kaljarija, Napolija i Torina pokazala previše.

Trener je zabeležio sedam pobeda, pet remija i 12 poraza.