You are currently viewing Novak je žrtva nesporazuma australijskih zvaničnika: Ko je kriv za skandal na aerodromu?
Foto: screenshot/youtube.com/Australian Open TV

Novak je žrtva nesporazuma australijskih zvaničnika: Ko je kriv za skandal na aerodromu?

Đoković je sleteo u Melburn u 23.15 po lokalnom vremenu, ali zbog problema sa vizom još uvek ne može da napusti carinski terminal i zvanično kroči u Australiju.

Najbolji teniser sveta dobio je dozvolu za učešće na Australijan openu zahvaljujući medicinskom izuzeću. Novak ima pravo da se ne izjasni o svom vakcinalnom statusu, a poslednjih dana uloženi su ogromni napori da apsolutni rekorder po broju titula zaigra na prvom grend slemu sezone.

Zašto je Novak zadržan na terminalu?

Problem na aerodromu je nastao zbog propusta Novakovog tima prilikom aplikacije za vizu. Đoković ne može da prođe pasošku kontrolu, jer je za njega tražena viza koja se ne odnosi na medicinsko izuzeće od vakcine protiv kovida 19. Propust su otkrili australijski carinici dok je Đoković putovao komercijalnim letom iz Dubaija ka Melburnu.

Australijski mediji pišu da je Đoković zamolio lokalne vlasti da mu odobre ulazak u zemlju, kako ne bi čekao na aerodromu, a da će sve neophodne formulare dostaviti u najkraćem roku.

Dve nezavisne lekarske komisije prethodno su odobrile medicinsko izuzeće na osnovu kojeg je organizator turnira odobrio učešće Đokovića. Po svemu sudeći, problem je nastao zbog nesporazuma organizatora AO, carinskih organa i regionalnih vlasti, pa Novak umesto odmora od leta koji traje 14 sati, sada mora da čeka na carinskom terminalu.

Očekuju se nove odluke u vezi sa Novakovim boravkom u Melburnu. Đoković je najmanje kriv za nesuglasice između državnih zvaničnika i organizatora Australijan opena, a jedno je sigurno – najbolji teniser sveta nije zaslužio ovakav doček.

This Post Has One Comment

Comments are closed.