You are currently viewing Novak na naslovnici „L’Ekip“-a, oštro i odlučno: „Zašto me napadate?!“
Foto: instagram.com/djokernole

Novak na naslovnici „L’Ekip“-a, oštro i odlučno: „Zašto me napadate?!“

Ugledni francuski sportski list „L’Ekip“, kao i svi drugi mediji, redovno prate svaki Novakov korak i prenose svaku izgovorenu reč. Sportski mediji ne propuštaju priliku da prenesu gotovo svaku reč koju Đoković izgovori, međutim, najčešće prenose po svom nahođenju i u skladu sa sopstvenom interpretacijom.

I jutros se svetski teniski broj 1 našao na naslovnoj strani prestižnog „L’Ekip“-a, a tema je ponovo bila vakcinacija i obrazloženje zašto nije odlučio da se vakciniše protiv koronavirusa.

Đoković je tema broj jedan u tenisu, ali nakon njegovog intervjua povodom vakcinacije koji je dao nakon mesec dana od deportacije iz Australije, mediji ne prestaju da pišu o njegovom izričitom stavu. Deluje kao da je njegova izjava bacila senku na nemile događaje iz Melburna.

Ovoga puta, oštrije i odlučnije nego ikad, Novak je izjavio:

„Ne smatram da sam opasnost za druge“, a potom oštro dodao:

„Ako se neko ne slaže sa mnom, nemam problem sa tim, ali zašto me napadate? Zato što širim dezinformacije? Ali ja samo postavljam pitanja. Da li je u našem društvu problem postavljati pitanja?“, zapitao se prvi teniser sveta.

Zatim je rekao da je svaka njegova odluka najpre preispitana s njegovog aspekta i da je o svemu spreman da uči.

„Ja sebi stalno postavljam pitanja, uvek mi je um otvoren za nova pitanja i pokušavam da učim“, zaljučio je Đoković, koji danas popodne protiv Jiržija Veselog ima priliku da se plasira u polufinale Dubaija.

Ne čudi što je Novak odsečno i izričito zapitao medije zbog čega i dalje sprovode medijski linč koji bi, nakon mesec dana od nemilog događaja u Melburnu, napokon trebalo da prestane.