You are currently viewing Novaka nema, ali neće biti lako: Monfis otkrio očekivanja od meča sa Kecmanovićem
Foto: instagram.com/ iamgaelmonfils

Novaka nema, ali neće biti lako: Monfis otkrio očekivanja od meča sa Kecmanovićem

Francuski teniser Gael Monfis plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije posle pobede nad Čileancem Garinom rezultatom 7:6, 6:1, 6:3.

Monfis je tokom proteklih godina redovno gubio na grend slem mečevima od Novaka Đokovića, a posle deportacije srpskog tenisera ima priliku da se nađe u samoj završnici turnira. Ipak, na putu Monfisa do odlučujućih borbi stoji Miomir Kecmanović koji je plasmanom u osminu finala Ozi opena zabeležio rezultat karijere.

– Novak je svetski broj jedan, uvek me je pobeđivao, ja njega nikada. Gubio sam od njega, od Rodžera, od Rafe, godinama sam gubio od njih na slemovima. Ko god je ispred mene, tu je s razlogom, očekuje me značajan meč. Ne razmišljam o bilo čemu drugom – navodi francuski teniser.

Iskusni Francuz je dao osvrt na susret protiv Garina koji je rešio u svoju korist posle nešto više od dva sata igre.

– Uslovi su sada bili drugačiji, bilo je toplije i brže. Kada je tako, onda mora malo i da se prilagodi plan igre. Imao sam malo problema s vratom u startu, drago mi je bilo što sam dobio prvi set, jer je on imao prednost, što bi mu sigurno dalo dodatno samopouzdanje.  Imao sam sreće da osvojim prvi set, a onda sam bio čvrst u nastavku meča – objašnjava FRancuz.

Miomir Kecmanović i Gael Monfis sastali su se samo jednom, a tridesetpetogodišnji Francuz je bio bolji 4:6, 7:5, 6:3.