You are currently viewing Poznati uslovi igranja na Rolan Garosu!

Poznati uslovi igranja na Rolan Garosu!

Francuska vlada saopštila je uslove igranja ovogodišnjeg Rolan Garosa. Zahteva se da svi učesnici moraju biti vakcinisani protiv COVID-19, što je još jedna glavobolja za najboljeg tenisera Novaka Đokovića, koji je nevakcinisan.

Ova nova uredba dolazi samo nekoliko dana nakon što je Vlada Francuske objavila da bi Đoković mogao da učestvuje na Rolan Garosu.

Ministarka sporta Roksana Marasino objavila je u nedelju uveče, samo nekoliko sati nakon što je parlament usvojio zakon po kome će pasoš za vakcinaciju biti neophodan u nizu društvenih aktivnosti, poput pohađanja sportskih događaja.

,,Kovid pasoš biće obavezan za ulazak na mesta kao što su stadioni, pozorišta i koncertne dvorane za sve gledaoce a i učesnike, bilo da su Francuzi ili stranci“, izjavila je Roksana.

„Sada, što se tiče Rolan Garosa, to je u maju. Situacija bi se mogla promeniti između sada i tada i nadamo se da će biti povoljnija. Videćemo, ali jasno je da nema izuzetaka“, dodala je ministarka sporta Francuske Roksana Marasino.