You are currently viewing Novi ,,Čair“!

Novi ,,Čair“!

Stadion ,,Čair“ u Nišu već godinama izgleda prilično oronulo.Radnički će konačno igrati na velelepnom zdanju.Iako su pokušane velelepne rekonstrukcije to nije bilo dovoljno da zadovolji potrebe čak i domaće Superlige.

Za mart 2022. je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio početak izgradnje niškog stadiona “Čair” koji nezavršen i polufunkcionalan stoji od 2012. godine.
Skoro 10 godina u njega ništa nije ulagano,za sada nije poznato kakav je projekat novog stadiona, da li će se rušiti ili dograđivati, kao ni koliko će para biti uloženo.

– Početkom marta počeće izgradnja stadiona ,,Čair“ i biće to velelepan stadion, kapaciteta 20.000 mesta, po UEFA 4 standardima. To će biti fantastičan stadion, fudbalska lepotica gde će moći da se igraju najveće evropske utakmice – otkrio je predsednik Vučić.

Da će Niš dobiti nov stadio uzjavio je i selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi.

Mi moramo da napravimo još lepši stadion. Niš mora da ima najlepši stadion u zemlji. To je moj san i ja čekam taj dan kada će Niš da dobije jednu lepoticu. Mislim da će vrlo brzo doći i do te realizacije, da Niš dobije jednu lepoticu – rekao je nedavno Piksi.