You are currently viewing Novi igrač Radničkog stiže iz Tuzle!

Novi igrač Radničkog stiže iz Tuzle!

Radnički iz Kragujevca doveo je prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku, a reč je o Voju Ubiparipu, iskusnom  napadaču (33) sa zavidnom inostranom karijerom.

On se nakon petogodišnjeg odsustva vraća u srpski fudbal kako bi Kragujevčanima pomogao da opstanu u Superligi Srbije.

Ubiparip je ponikao u Vojvodin u generaciji sa Dušanom Tadićem i Gojkom Kačarom. Igrao je u Spartaku, ŽK Subotica, u inostranstvu Leh Poznanj i Gornik (Poljska), Vašaš (Mađarska), sarajevski Željezničar kao i u Novom Pazaru.

,,Vraćam se u Srbiju sa željom da pomognem Radničkom 1923 u Super ligi. Kragujevac je fudbalska sredina, koju poznajem od ranije, kada sam za druge igrao. Znam dosta o klubu, poznajem nekoliko igrača, i upoznat sam sa stanjem u klubu. Pokušaću svojim znanjem i iskustvom da pomognem mlađima, u fokusu su i golovi i nadam se da će ih biti što više. Svaka utakmica će nam biti kao da igramo finale, zato treba dobro da prođemo pripreme, da se spremimo, imamo ozbiljan posao da uradimo, a to je da ostavimo Radnički tamo gde i pripada“ rekao je Ubiparip.

Sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović potvrdio je da je Ubiparip bio jedna od najvećih želja sportskog sektora “crvenih” u zimskom prelaznom roku i dodao da mu je izuzetno drago što će igrač takve reputacije ubuduće nositi dres kragujevačkog superligaša.